El Círcol es topa amb el dret de compra de l’empresa que vol adquirir la seva seu

  0
  IMG_0154.JPG

  06/04/2016 – Tot i tenir els diners i presentar-se dins el suposat termini del seu dret de tempteig, el dret de compra de Vértice impedeix al Círcol adquirir la finca.

  Passa el dia 5 d’abril, data límit perquè el Círcol pogués recórrer al seu dret de tempteig per igualar l’oferta de la immobiliària Vértice Ensanche, i de moment la resolució de tot plegat continua sent una incògnita. Aquest dilluns, l’entitat es va personar a una notaria amb els representants legals de la propietat de l’edifici on hi desenvolupen la seva activitat des de fa dècades per tal de segellar la compra. L’associació badalonina havia obtingut els 900.000 euros necessaris gràcies a un préstec concedit per CaixaBank i l’Institut Català de Finances, però tot i així no ha pogut fer efectiva la compravenda de l’edifici degut a l’existència d’una “escriptura pública d’opció de compra entre la propietat” i Vértice.

   

  A través d’un comunicat, el Círcol ha explicat que l’escriptura d’aquest dret, que va ser entrada per registre el 17 de març, “ha impedit que la compravenda es pogués realitzar lliure de càrregues i gravàmens”, tot i disposar del “finançament requerit i presentat dins el termini establert”, insisteixen. En aquest sentit, l’entitat badalonina defensa “el seu dret preferencial de compra tal i com estipula el contracte vigent entre propietat i arrendatari”. “L’entitat ha consolidat aquest dret davant notari però no ha pogut exercir la compravenda. Mantenim aquest dret en haver acudit el dia i l'hora pertinents amb el finançament i la documentació necessària”. Finalment, el Círcol assegura haver iniciat converses perquè “es retiri del Registre de la Propietat l’escriptura d’opció de compra” i així poder comprar la seva seu.

   

  Quelcom que no es produirà i una petició a la que, aquest dimecres, Vértice Ensanche respondrà de forma negativa. “El nostre dret de compra ha prevalgut, tal i com portem setmanes avisant”, diu el director general de l’operador, Antonio Sesé. El representant de la immobiliària recorda que han dedicat “molt de temps i recursos” a aquest projecte, en el que ja han invertit 210.000 euros, i que tenen la intenció d’anar fins al final. L’empresa manté que el “presumpte dret de tempteig” del Círcol no és vàlid i que el seu dret entrat per Registre està per sobre. “No han pogut comprar a la notaria, i ningú finançarà una operació amb la càrrega d’un dret de compra com el nostre”, avança Sesé.

   

  El director de la companyia assegura que continuen mantenint la mà estesa per parlar i negociar amb el Círcol, tot i haver estat “cinc mesos sense aconseguir contactar-hi”, asseguren. Això sí, les condicions ofertes fins ara canviaran i la mesa de diàleg a la que estan disposats a asseure’s hauria de partir de zero. “Ho hem intentat de moltes formes però ha faltat diàleg”. D’altra banda, assenyalen al govern local per haver “entrat” en l’operació amb la suspensió de llicències, davant la qual presentaran un recurs d’alçada per tal d’obtenir la llicència d’un projecte que ja han presentat a l’Ajuntament.

   

  Des del Círcol no han indicat, més enllà del comunicat, quina és la intenció de l’entitat després que Vértice es negui a retirar el seu dret de compra. De moment, tot continua enlaire i apunta a que ambdues parts s’hauran de seure a parlar si volen evitar la via judicial.