Els Badalona Dracs cauen davant els València Firebats (28-25)

0
    29

02/02/2015 – Tots dos van demostrar dissabte perquè són dos dels gran favorits per a lluitar una altre vegada pel títol.

Els València Firebats i els Badalona Dracs, finalistes de la passada temporada, van demostrar dissabte perquè són dos dels grans favorits per a lluitar una altre vegada pel títol. Tots dos van començar a calibrar forces en una trobada espectacular de màxima igualtat entre els dos blocs compactes.

Els Firebats van duu sempre la iniciativa al marcador, gràcies al seu joc de pas i a la inspiració del seu quarterback Chris Debowsky, autor de quatre passos de la trobada. El primer en el primer quart. Un enviament a Pau Palau que es va convertir en el primer touchdown de la trobada. Álvaro Fernández va sumar dos punts més a la conversió posterior per a situar el 8-0 al marcador. Davant el joc aeri dels valencians, els Dracs van respondre amb el seu joc terrestre liderat per Curtis Cannon, autor de quatre touchdown. La primera anotació del nord-americà dels Dracs va deixar el resultat en 8-7 al descans.

El tercer quart va ser espectacular, amb un parcial de 20-12 (28-19). Debowsky va connectar amb Javi Martínez (en dues ocasions) i amb Héctor Pertegaz per a disparar als valencians al marcador, però Cannon i els Dracs van respondre a cada un dels cops dels Firebats, demostrant el seu caràcter com actuals campions de la Lliga Nacional de Futbol Americà. La clau va ser que els Dracs només van transformar un extra point en els seus quatre touchdown mentre que els Firebats va anotar dues conversions de dos punts (la segona en aquest tercer quart, per Pertegaz). Tot i així, els valencians van partir per a vèncer, perquè els badalonins es van agarrar al partit fins l’últim instant.

A l’últim quart, Cannon va tornar a colpejar (28-25) i l’emoció va presidir els últims minuts. Els Firebats van arribar fins la red zone dels Dracs i van tenir ocasió de sentenciar la trobada, però la defensa dels Badalona va contenir als locals. Així, l’última possessió va ser per a l’equip d’Óscar Calatayud, que va tenir la seva ocasió de canviar el signe del partit i emportar-se la victòria. Ho va intentar fins al final, però l’equip defensiu dels Firebats també va respondre amb autoritat per a mantenir l’avantatge i conquistar una victòria que li dóna el lideratge en solitari. El conjunt d’Ezequiel Martí és l’únic que queda invicte després de les dues primeres jornades de la lliga regular.