Els bombers de Badalona no faran hores extra com a protesta per les retallades d’aquest estiu

  0
  bombers.JPG

  05/06/2013 – El parc badaloní ha decidit per unanimitat que no acceptaran les hores extres destinades a cobrir "mancances estructurals" derivades de les retallades en recursos i personal per a la campanya d'incendis d'aquest estiu.

  El Parc de Bombers de Badalona també està en peu de guerra. Després d’una intensa setmana de declaracions encreuades i fins i tot enfrontaments a les portes del Parlament, moltes estacions de bombers han decidit de forma unànime no realitzar hores extra, entre elles la de Badalona. El sentit de l’acció va dirigit a protestar contra la retallada en els recursos destinats a la campanya d’incendis d’estiu. Enguany, aquest període es reduirà de quatre a dos mesos, juliol i part d’agost, així com el personal eventual. Els responsables del parc badaloní asseguren que, per començar, això deixa fora la nit de Sant Joan, la data que acumula més incidències en tot l’any. Si hi ha un gran incendi, com ara el de l’Empordà, expliquen, molts furgons s’hi desplaçaran i moltes casernes de bombers, com podria ser la de Badalona, es quedaran buides i si hi ha un accident a la zona existirà el perill que ningú hi pugui acudir.

   

  “No estem protestant per retallades de sou i entenem que els recursos no arriben per reparar maquinària que tenim espatllada o per renovar camions. Però no es pot deixar de contractar personal perquè pot perjudicar el servei i derivar en situacions crítiques”, manifesta el sergent Xavier Toledo. Volen deixar clar, això sí, que les hores extra que es negaran a cobrir seran aquelles necessàries per substituir la guàrdia d’un company de baixa o de vacances, però que mai es negarien a acudir a un incendi. “Estem farts de fer hores extra per cobrir mancances estructurals. En els darrers anys s’han jubilat diversos companys aquí a Badalona i no se’ls ha substituït, però tampoc hi ha previsió de fer-ho properament. La plantilla va disminuint”.

   

  Des del parc de bombers badaloní, a més, apunten que aquesta campanya d’estiu s’ha programat en base a una previsió meteorològica que pot ser certa o no i que en qüestió d’una o dues setmanes pot variar, però que, al capdavall, el 90% de les sortides són dins la ciutat, encara que els incendis més espectaculars mediàticament siguin els forestals, i que aquestes no estan tan directament connectades a la climatologia.