Òmnium Badalona enceta un cicle de xerrades sobre la independència amb “ponents de luxe”

  0

   05/06/2013 – El primer d'ells serà el sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Salvador Cardús; el programa es completarà amb dues xerrades més els dos propers dimecres de juny.

  Òmnium Badalona enceta avui mateix el cicle de diàlegs titulat ‘El camí cap a l’Estat propi’ i que s’allargarà durant els dos propers dimecres amb tres ponents de luxe: el sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Salvador Cardús; el periodista expert en internacional Martí Anglada; i el periodista especialitzat en política Tian Riba donaran les claus d’un procés cap al dret a decidir i l’Estat propi que, segons ells mateixos, no té aturador.

   

  El cicle començarà aquesta tarda a les 19:30h al Centre Cívic de Dalt la Vila. Salvador Cardús parlarà sobre les ‘Eines per a la transició nacional’. Aquest sociòleg i membre del CATN explicarà el funcionament del Consell Assessor del qual n’és membre. Cardús ha publicat recentment el llibre ‘El camí de la independència’.

   

  Una setmana més tard, el dimecres 12 de juny, al mateix centre cívic Martí Anglada, periodista i excorresponsal de TV3, parlarà sobre ‘La mirada internacional’ i sobre com enfocar el procés des de la perspectiva exterior. Anglada ha publicat el llibre ‘Quatre vies per la independència’ que ha estudiat sobre el terreny la via d'accés a la independència de quatre nous estats d'Europa.

   

  El cicle el tancarà el periodista de TV3 Tian Riba que presentarà a la seu local d’Òmnium ‘Un camí sense retorn?’, un llibre on es fa un recorregut pels fets que s’han produït des la manifestació de la Diada de l’any passat i del context i de les condicions que van fer possible “una revolució cívica”. La seva tesi és que s’ha iniciat un viatge desconegut que no serà fàcil però que no té retorn.