Els botiguers de Badalona podran avisar la Guàrdia Urbana amb una APP en cas d’urgència

  0
  Botó vermell 2.JPG

  23/09/2014 – Els comerciants podran avisar a la Guàrdia Urbana activant el botó vermell instal·lat en el seu dispositiu mòbil si s’està produint en el seu establiment un cas de robatori o una situació de greu.

  Els botiguers de Badalona compten des d’aquesta setmana el nou servei “Botó vermell” per millorar la seguretat dels seus establiments. Es tracta d’una aplicació novedosa per a dispositius mòbils que l’Ajuntament posa en marxa amb l’objectiu que els comerciants de la ciutat puguin avisar en cas d’urgència a la Guàrdia Urbana de forma discreta, ràpida i simple.

   

  L’objectiu d’aquest servei innovador és que els comerciants puguin avisar a la Guàrdia Urbana activant el botó vermell instal·lat en el seu dispositiu mòbil si s’està produint en el seu establiment un cas de robatori o una situació de greu alteració de l’ordre públic com una baralla o una agressió. L’avís de l’usuari mitjançant el “Botó vermell” s’ha de fer arribar a la Guàrdia Urbana quan la situació s’està produint a l’interior del seu comerç o immediatament després. Els avisos es rebran a la sala 092. En aquestes tipologies delictives greus, a més de la presència de la Guàrdia Urbana també s’avisarà a Mossos d’Esquadra per a una màxima eficàcia policial i col·laboració mútua.

   

  Els comerciants interessats en donar-se d’alta en aquest nou servei han de sol·licitar-ho a través de la web municipal www.badalona.cat . Un cop rebuda la sol·licitud, la Guàrdia Urbana de barri visitarà l’establiment per fer una verificació de dades i ajudar el comerciant a activar l’aplicació mòbil en el seu dispositiu.

   

  Aquest servei no s’oferirà als establiments que estiguin obligats per llei a contractar un servei de connexió a central d’alarmes. Queden exclosos les entitats bancàries i els locals de venda d’or, joieries i similars.

   

  La Guàrdia Urbana procedirà d’ofici a donar de baixa del servei si es detecta un mal ús per part del comerciant, com ara fer arribar 2 avisos mensuals que siguin falses alarmes o 6 al llarg de 6 mesos. Els usuaris també es poden donar-se de baixa a través de la web municipal o trucant a Guàrdia Urbana.