Els Castellers de Badalona treuen a passejar els castells de set i mig

  0
  44
  castellers de badaloan 3d7.JPG

  Els Castellers de Badalona cada cop miren més amunt. Per segon cop a la temporada, van aconseguir aixecar els castells de set i mig. Va ser ahir a Sabadell en motiu de l'aniversari de la colla local.

  L'acte va començar amb la construcció d'un pilar de quatre de dol en homenatge a Pau Albornà, casteller d'Esplugues i periodista que va morir el passat dilluns a causa d'un accident de motocicleta.

   

  En la primera ronda, la colla micaco va apostar pel tres de set, que tot i no tenir unes bones mides pels pisos baixos, el tronc experimentat va saber compensar-ho pels pisos superiors i es va treballar amb comoditat.

   

  A la segona ronda el castell de set i mig escollit va ser el de tres amb agulla. Amb molta serenor i tranquil·litat es va aixecar el castell, que es va carregar fins i tot amb facilitat. L'agulla, amb algunes novetats al tronc, es va mostrar segura i amb confiança, i es va descarregar sense complicacions, salvant les típiques sotragades de la sortida de l'enxaneta. A la tercera ronda es va apostar pel tercer castell de set: el quatre de set. Tot i que en un principi l'objectiu era aixecar aquesta estructura amb agulla, un seguit de baixes a nivell de pinya va obligar la colla a descartar, per seguretat, l'agulla del quatre. Tot i així el quatre de set es va aixecar també serè, i un treball constant va permetre descarregar plàcidament l'estructura quasi sense ni despentinar-se.

  Per acabar, la cirereta del pastís: pilar de cinc. Els protagonistes: una nova alineació, estrenada la temporada passada, però que fins a dia d'avui no s'havia pogut tornar a alçar a plaça. Amb nervis, pel seu el seu primer pilar de l'any, els components del tronc van treballar concentrats durant tot el pilar. Tot i el constant moviment a causa de la lleugeresa de l'estructura, es va controlar en tot moment i es va descarregar amb seguretat sense haver de patir.

   

  La següent actuació dels Castellers de Badalona serà a Abrera el diumenge 1 de juliol a les 12h amb motiu de la festa major. Compartirà escena amb els castellers d'Esparraguera.