Badalona acull el pla pilot de nous transformadors elèctrics

  0
  32

  18/06/2012 – Endesa ha engegat a Badalona les proves amb uns nous centres de transformació de tecnologia pionera que seran instal·lats a tot el Barcelonès.

  Badalona és la ciutat on Endesa ha iniciat el pla pilot d’instal·lació d’uns nous centres de transformació pioners que es troben a la via pública. El primer, en concret, ha estat el del carrer de Santa Madrona, que ha suposat una inversió de 27.000 euros. L’objectiu de la Companyia és canviar totes les instal·lacions del Barcelonès, de manera que enguany es destinaran 536.000 euros a realitzar actuacions d’aquest tipus i està previst continuar l’any vinent fins a actualitzar tots els equips existents.

   

  Els nous centres de transformació són del tipus caseta prefabricada i disposen de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució, així com d’actes de vandalisme. Així, els nous equips milloren la fiabilitat del servei i la seguretat, alhora que permeten estalviar el temps en la localització d’avaries i agilitzar, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament. Això és possible gràcies a un sistema de telecontrol –que funciona mitjançant equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions– que permet accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a la seu de l’avinguda del Paral·lel, a Barcelona, els dispositius de maniobra de la instal·lació. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.