Els comerciants de La Salut, indignats amb el canvi de dia dels ‘encants’

  0
  58
  encantes.JPG

  24/12/2013 – Durant les dues setmanes d’aquestes festes, els dies de Nadal i Any Nou se celebren el dimecres i els marxants avançaran el mercat ambulant de La Salut al dimarts.

  El barri de La Salut acull el seu mercat ambulant els matins de cada dimecres. Durant les dues setmanes d’aquestes festes, els dies de Nadal i Any Nou se celebren el dimecres, i això impossibilitava als marxants col·locar les seves parades setmanals. Per això, l’Associació de Marxants de Badalona i l’Ajuntament van negociar avançar als respectius dimarts -24 i 31- els ‘encants’. La decisió, no obstant, no ha agradat a tothom.

   

  Els comerciants del passeig de La Salut es mostren indignats amb la determinació de la regidoria de Comerç, a la qual acusen de “beneficiar” els marxants, que dimarts tenen mercat a Sant Adrià – i que també estableixen un altre mercat proper a La Salut els dissabtes-, i perjudicar els botiguers del barri. Consideren que ja han de contrarresta la “competència deslleial” que suposa el Màgic i, a més, amb aquesta mesura, dos mercats ambulants alhora, sense tenir en compte “els problemes de circulació i per accedir” al passeig de La Salut.

   

  La regidora de Comerç, Rosa Bertran, explica que els marxants van sol·licitar el canvi, es va estudiar, es va planificar amb Via Pública i es va parlar amb els responsables del Mercat Municipal, directament afectats –ja que els ‘encants’ s’instal·len a l’entorn de l’equipament-. El carrer Brasil, per on s’accedeix al pàrquing i als magatzems del mercat, no es tallarà; les parades que habitualment es col·loquen en aquest tram aniran a l’avinguda Marquès de Sant Mori en direcció a Doctor Bassols.

   

  Des de l’agrupació de venedors ambulants lamenten el malestar dels comerciants, però reivindiquen que, sense el canvi, molts paradistes estarien dues setmanes sense poder establir la seva botiga a La Salut, i això els hi resultaria molt perjudicial, més tenint en compte que es tracta de dates nadalenques. Destaquen que ho han fet tot com marca la normativa, presentant la corresponent sol·licitud, dialogant amb el Consistori i el mercat municipal i intentant causar els menors problemes de circulació possibles. L’únic que pretenen, diuen, és mirar pels interessos de les desenes de negocis i famílies que agrupen sota la seva entitat.