Els comerciants diuen ‘NO’ a l’obertura de tres nous Mercadona

  0
  nocete.jpg

  27/04/2015 – La Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona intervindrà aquesta tarda al Ple per expressar la seva indignación davant la possible obertura de tres Mercadona més.

  Els comerciants i els mercats municipals de la ciutat tornen a alçar la veu contra la implantació de nous Mercadona a Badalona. Aquesta tarda, el Ple de l’Ajuntament debatrà i votarà dues operacions urbanístiques que donaran lloc a la possible obertura de tres nous locals de la marca de supermercats. Dos d’ells, com vam informar la passada setmana, es deriven de l’acord entre Mercadona i la Fundació Badalona Capaç, entitat que treballa en la formació i ocupació de persones amb discapacitat. Fa uns dies, va ser el col·lectiu de membres i famílies de la institució qui va exercir pressió, a través d’una protesta, per demanar el desbloqueig d’un projecte que els hi ha de permetre traslladar-se a un nou centre i que es debat i desenvolupa des de fa anys, sense donar, de moment, el pas definitiu. La llum verda, però, suposaria donar via lliure a dos nous Mercadona, quelcom al que la comunitat comercial de la ciutat s’oposa rotundament.

   

  La Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona admet que la permuta que avui es debat té un rerefons social i en cap cas llancen arguments contra Badalona Capaç, ans al contrari. Saben de la importància de la tasca de l’entitat i hi donen suport, però el president de la Federació, Joanquin Nocete, considera que “el fi no justifica els mitjans”, i destaca que dos Mercadona més, a banda d’un altre que s’aprovarà avui i cinc que ja estan oberts, suposarien la “monopolització del sector de l’alimentació” a Badalona i un greu perjudici, per exemple, per als mercats municipals de Pomar i Sant Roc, que, diu, quedarien tocats de mort. “Aquest projecte porta dos anys a l’Ajuntament i ara, davant les eleccions, el volen engegar. És inexplicable obrir més Mercadona i estem indignats. Això no concorda amb el model comercial català que defensen partits com CiU”. Nocete creu que hi ha més solucions i alternatives que no perjudiquin el petit comerç i que només s’han de treballar.

   

  El representant dels botiguers badalonins explica que avui assistiran al Ple per protestar contra l’operació i prendre la paraula davant de tots els grups. “Publicarem les votacions d’avui a totes les botigues de la ciutat. Si això tira endavant, no recordarem els polítics que han donat suport com aquells que van recolzar el projecte de Badalona Capaç, sinó com aquells que van destruir el comerç de proximitat”.