Els Badalona Dracs desactiven als Giants

  0
  68
  Badalona Dracs.jpg

  24/04/2015 – Una final per als dos equips en la seva lluita per continuar l'estela dels Osos, que els Badalona Dracs van resoldre al seu favor tot i tenir baixes importants (0-14)

  Una final per als dos equips en la seva lluita per continuar l'estela dels Osos, que els Badalona Dracs van resoldre al seu favor tot i tenir baixes importants. El partit europeu va passar factura als de Badalona, que no van poder comptar amb el seu corredor titular i màxim anotador de la competició, Curtis Cannon. Encara així, Javier Fernández va complir amb escreix liderant el joc de carrera, que va ser clau en la victòria dels actuals campions.

   

  El fort vent que va bufar durant moltes fases del partit va dificultar molt passar la pilota i el joc terrestre els Dracs van ser més consistents. La seva línia ofensiva, especialment pel centre, va obrir moltes portes per a que Javier Fernández i també el quarterback Sergi Gonzalo (autor dels dos touchdowns dels Dracs) sumaran iardes per al seu equip.

   

  Per contra, l'atac dels Giants, basat especialment en el joc de pas, no va tenir el dia. El vent va ser un handicap, però sense dubte també ho va ser la pressió que va exercir en tot moment la defensa dels Dracs, que no va deixar pensar al perillós quarterback dels Giants, Ricardo Quintana. Sumar primers downs va ser quasi missió impossible per als pupils de Santiago Torres, que per primera vegada aquesta temporada es van quedar sense anotar.

   

  El primer temps, quan més va bufar el vent, va ser territori de les defenses, sense que ningú dels dos equips aconseguís establir el seu joc ofensiu. Els Dracs van moure en alguns moments les cadenes amb el seu joc terrestre, però sense culminar els seus atacs.

   

  En aquest escenari, el marcador només es va moure gràcies un safety en una jugada desgraciada per als Giants, que a més d'encaixar dos punts (0-2) van perdre per lesió a un dels seus pilars, el nord-americà Ralph Pineda. Va ser en un intent de punt del propi Pineda dintre del seu end zone, que va ser bloquejat pels Dracs. En la acció Pineda es va torçar el turmell i encara que va acabar forçant i tornant al partit, ho va fer minvat de condicions.

   

  Aquesta circumstància va debilitar a la defensa valenciana, que a la segona part va encaixar els dos touchdown que van decidir la trobada. Els Dracs van començar a córrer, amb Javier Fernández fent oblidar l'absència de Curtis Cannon, i a la red zone Sergi Gonzalo va rematar el treball (0-14).

   

  La victòria permet als Dracs continuar de prop als Osos i amenaçar molt seriosament la seva segona posició, ja que el calendari ho afavoreix. LA setmana vinent viatjaran a Mallorca, contra Voltors, i després rebran a casa precisament als madrilenys, en un partit que serà absolutament decisiu.