Els Dracs aconsegueixen passar a la final després de vèncer als Pioners

0
    20
    DSC_0030.JPG

27/05/2014 – Els Badalona pasen a la final després de guanyar a casa davant els Pioners de L'Hospitalet per 38-20. La final serà davant els València Firebats.

Els Badalona Dracs es van classificar en la tarda del dissabte, 24 de maig, per a la final de la XX Lliga Nacional de Futbol Americà (LNFA) al vèncer als Pioners de L’Hospitalet en un partit de poder a poder, on es mesuraven les dues millors defenses nacionals demostrant perquè Dracs va finalitzar líder de la lliga regular.

El partit començava amb uns Pioners, tot i que les baixes en les seves files, venien a lluitar per la plaça a la final amb un atac que amb carreres de Tristan Grenon i Jeff Souders avançaven iardes. Grenon aconseguiria anotar després d’un gran drive en una curta carrera. Victor Martin posaria el 0-7 al marcador. En el torn dels Dracs, després d’un gran retorn de Cesar Brugnani, les carreres de Sergi Gonzalo, Curtis Cannon o el propi Brugnani feien avançar l’atac de Badalona, sent Brugnani qui aconseguiria anotar per als Dracs. El seu germà Jordi posaria l’empat a 7 al lluminós. Acabant el primer quart després d’interceptar un pas del quarterback dels Pioners, Dracs aconseguiria una nova anotació per part de Joan Carles Bartra i Jordi Brugnani anotaria el punt extra deixant el marcador a 14-7. Dracs seguien posant en dificultats a Grenon, demostrant ser la millor defensa del campionat i aconseguia interceptar la jugada de nou deixant en una bona posició de camp als Dracs. En aquesta ocasió, Rodrigo Guzmán va ser el jugador que anotaria ampliant el marcador i J. Brugnani posaria el 21-7. El resultat no es mouria fins quasi arribar al descans en el què Grenon aconseguiria per als Pioners connectar amb Víctor Martín i anotant després l’extrapoint arribarien al descans amb un 21-14 al marcador.

A la represa del partit, en dues desafortunades jugades, els Badalona Dracs perdria a dues de les seves peces claus, Bartra i C. Brugnani per lesió. L’equip badaloní es va vindre amunt malgrat el succeït i amb un fieldgoal que li donaria tres punts més per aconseguir una nova anotació. Poc més tard seria el torn per a Javier Fernández qui va saber adoptar els rols dels seus companys lesionats i en una espectacular carrera, acabaria anotant després d’atravessar la fèrria defensa dels Pioners. J. Brugnani no fallaria entre els tres pals i posaria el 31-14 al marcador. A l’últim quart, en jugada de carrera, Fernández aconseguiria de nou anotar per goig de l’afició local, qui començava a veure que els Dracs anava a ser un dels finalistes. J. Brugnani anotaria l’extrapoint deixant el marcador en 38-14. Pioners maquillaria el resultat amb una anotació d’Hugo Solo, a menys de dos minuts, el 38-20 donaria una de les places a la final als Badalona Dracs.

La final es disputarà a Badalona el proper diumenge 15 de juny i el rival amb qui es trobaran serà els València Firebats; que va guanyar als Ossos Rivas en la seva semifinal.