Els Dracs entren a les semifinals de la lliga nacional després de passar per sobre dels Mariners

0
    32

09/05/2015 – Derroten als asturians per un definitiu 78-12.

Poca història va tenir el duel de quarts de finals entre els badalonins i asturians. Tot i el favoritisme previ del vigent campió nacional per passar ronda, s’esperava un joc una mica més igualat entre el primer classificat del Grup A i el tercer del Grup C, que a més arribava després de derrotar als Coyotes per 50-0 en el partit de wild card.

No va ser així i les absències amb les què arribava l’equip de Daniel Castañon, entre elles les dels homes importants com Hilario Lantarón (màxim anotador dels Mariners en la competició), Daniel Pastrana o Raúl García Caldero, van ser un handicap per als Dracs. A més, aquests van veure com els locals sortien en tromba des del primer minut, aconseguint un parcial de 28-0 en el primer quart sense que als Mariners els hagués donat ni temps per assentar-se en la trobada.

El quarterback dels Dracs, Sergi Gonzalo, en un primer quart per al record, va aconseguir connectar quatre passos de touchdown en els primers minuts, dos fins a Lorenzo Melchiorre, de 36 i 62 iardes, un a Brandon Ravenel (38 iardes) i un altre per a Raúl Cernuda (15 iardes). Els quatre extra points transformats per Guillem García, molt segur en els xuts a pals durant tot el partit, deixava el clar 28-0. La defensa negra i plata també va tenir molt que veure en aquests primers minuts, ja que van impedir que els visitants moguessin les cadenes, deixant a més bones situacions de camp a l’atac de Calatayud.

El segon quart va començar de la mateixa manera, amb uns Dracs que ampliaven l’avantatge en els primers instants després d’una jugada de carrera de dues iardes de Javier Fernández. El defensa Alex González Posito aconseguia a continuació dos punts més per als badalonins després d’aconseguir un safety sobre l’atac asturià. Amb el 37-0 en el marcador, Cernuda assolia el seu segon touchdown del dia després del cinquè pas d’anotació de Gonzalo, en aquesta ocasió de 22 iardes, situant el 44-0.

Dintre del darrer minut de la primera part, arribarien els primers punts per als homes de Castañon. Una gran jugada del corredor Alex Herrero, recorrent quasi 60 iardes després de desfer-se de l’assetjament de diversos defenses, situava el 44-6 amb el que semblava que s’arribava al descans. Però no va ser així, ja que un espectacular retorn de kick off de Ravenel, creuant tot el camp, deixava el 51-6 en la mitja part.

En els primers minuts de la represa, el protagonisme va recaure  en la defensa local i més en concret en Miki Genabat, qui va aconseguir dos touchdowns pràcticament consecutius, després de recuperar ambdues pèrdues de pilota de l’ofensiva visitant i retornar-les fins a la zona d’anotació. Els Mariners vivien els seus pitjors minuts en atac i un tercer fumble consecutiu dels visitants ho aprofitaria acte seguit Melchiorre, qui des de la posició de quarterback connectava amb el seu compatriota Ravenel per anotar el 71-6. Abans d’entrar en el darrer quart de la trobada, Alex Herrero aconseguia sis punts més per als visitants després de completar un precís pas de 40 iardes del quarterback asturià Marcos Martínez. Herrero, autor del momentani 71-12, va ser, juntament amb el corredor Javier Castañon i els defenses Álvaro Fernández-Cid i Jonathan Sánchez, els jugadors més destacats dels Mariners en la trobada.

Els darrers minuts van servir per poder veure la darrera anotació del duel, amb el segon pas de touchdown que aconseguia Melchiorre, en aquesta ocasió fins a Guillem García, qui amb el seu dècim extra point anotat, situava el definitiu 78-12.

El pròxim rival dels Badalona Dracs en les semifinals de la Lliga Nacional 2018 seran els Osos Rivas, que se disputaran el 20 de maig.