L’Hospital Germans Trias i Pujol pioner en la implantació d’un quiròfan d’última generació

  0
  64
  Xanadú-7.jpg

  L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol disposa des d’aquest mes de maig d’un nou quiròfan d’última generació en el seu bloc quirúrgic. 

  Quiròfan polivalent
  Es tracta d’un quiròfan híbrid, denominat així perquè permet operar en un sol espai i de forma pràcticament simultània, tant patologies que necessiten cirurgia oberta com d’altres que es poden fer de forma no invasiva mitjançant sistemes de cirurgia endovascular. Aquest nou quiròfan, per tant, estalviarà molts trasllats intrahospitalaris de pacients, amb el conseqüent benefici immediat en matèria de seguretat que això implica.

  Espai pioner
  A més, el quiròfan híbrid disposa d’un programari únic a l’Estat per fer les operacions endovasculars, cosa que permet reduir molt tant la irradiació que reben els pacients i els professionals com l’exposició als productes de contrast necessaris per fer les operacions.  

  El quiròfan híbrid s’ha construït a la primera planta del bloc quirúrgic, aprofitant un pati de llums de l’edifici. Les obres van iniciar-se a la tardor del 2017 i la primera operació s’ha fet el dimecres 2 de maig. Tot i així, des de fa mesos l’equip mèdic i d’infermeria de l’hospital s’ha estat formant en les noves instal·lacions per adaptar-se als requeriments que estipula el Consell de Seguretat Nuclear Estatal i la normativa europea.