Els Dracs es proclamen campions de la 24a Copa Catalana de Futbol Americà

0
    35

16/12/2014 – Amb aquesta ja és la cinquena copa catalana del conjunt badaloní, en què dissabte passat es van enfrontar amb els Barcelona Búfals i els van derrotar per un clar 0-47.

Immillorable manera de començar la temporada per al primer equip dels Badalona Dracs. El conjunt que dirigeix Oscar Calatayud s’ha impost a la 24a Copa Catalana de Futbol Americà amb més facilitat de la esperada, vencent a les semifinals a Reus Imperials per 0-37 i a la gran final disputada el passat dissabte, 13 de desembre, a Barcelona Búfals per 0-47, sense rebre a més cap punt en els dos partits disputats, reafirmant així el gran treball dels jugadors defensius i del seu coordinador Xus Fernández.

El partit no va poder començar de la millor manera per a l’esquadra badalonina, ja que a la primera jugada ofensiva dels Búfals, el quarterback Mats Jonson era interceptat per Albert Pascual, deixant una immillorable situació de camp per a l’atac negre i plata. Sergi Gonzalo, quarterback dels actuals campions d’Espanya, no va deixar escapar l’oportunitat i a la primera jugada d’atac connectava un llançament amb Joan Carles Bartra, qui després de recórrer 27 iardes, arribava fins la zona d’anotació per a inagurar el marcador amb el primer dels seus quatre touchdowns. Jordi Brugnani, xutador dels Dracs, es va mostrar precisament en el seu primer xut, situant el 0-7 al marcador.

De nou sortia l’ofensiva del conjunt que dirigeix James Williams per a intentar igualar el marcador, però la fèrria defensa dels Dracs començava a mostrar-se impenetrable per als barcelonins, obligant als de Poble Nou a efectuar la seva primera puntada de rebuig. Bartra, en un excel·lent estat de forma en aquest inici de temporada, anotava sis punts més per als Dracs després d’un gran retorn de punt quan tot just s’havia disputat els primers cinc minuts de joc. En aquesta ocasió, Brugnani fallava el punt extra i amb el 0-13 s’arribaria a la final del primer quart.

Ja en el segon i amb la possessió de nou en mans de l’equip del Badalona, Bartra ampliava les diferències amb una carrera d’unes 30 iardes que, junt a l’EP de Brugnani col·locava un favorable 0-20 que començava a deixar el partit costa avall per als interessos dels Dracs. Mats Jonson continuava intentant retallar les diferències al marcador de totes les maneres, amb carrers de Marc García i Adrià Sastre o intentant connectar amb receptors com Aleix Ruiz, qui va mostrar molt bones maneres, però de nou es va poder comprovar que no era el dia dels barcelonins, gràcies en part al gran treball de jugadors com Alex Mancha, Jorge Camarena, Jordi Soler, Javier Garcóia, Marc Piña o Albert Pascual, entre altres, que van evitar qualsevol acostament dels jugadors locals a la zona d’anotació dels Dracs. En canvi, el que si arribava abans del descans era una nova anotació visitant, en aquesta ocasió a càrrec de Ian Escoda, qui aconseguia escapar-se de la defensa i anotar un touchdown després d’una carrera de 10 iardes situant, junt a l’extra point de Brugnani, el 0-27 amb el que s’arribaria al descans.

Després d’ell, i l’actuació del grup de Cheerleaders Thunder Barcelona, qui van amenitzar el temps entre la primera i la segona part, es va reprendre la trobada amb la mateixa dinàmica que la vista en els primers minuts, tot i que amb menys efectivitat per part dels visitants. En el tercer quart només es va moure el marcador després d’un altre increïble jugada de Bartra, qui aconseguia el seu quart touchdown particular amb una carrera de més de 50 iardes, esquivant tota la defensa que li sortia pel seu pas i sumant el punt 33 per als badalonins.

A l’últim parcial i amb tot ja decidit, l’equip d’Oscar Calatayud encara tenia temps d’anotar dos touchdowns fins situar el definitiu 0-47. El receptor Alex Marín s’estrenava com anotador dels Dracs a l’aconseguir el seu primer touchdown amb una recepció de 10 iardes després d’un pas de Gonzalo. A la següent possessió seria Javi Fernández, un altre dels jugadors destacats del conjunt negre i plata, qui tancava el compte anotador amb una carrera plena de força i habilitat. Jordi Brugnani no fallava cap dels dos xuts extres i d’aquesta manera es completava el festival anotador dels badalonins.

Amb aquesta cinquena Copa Catalana aconseguida de manera consecutiva, ja són sis les que l’equip que presideix José Luis Soler té a les seves vitrines i demostra també estar preparat per al debut a la pròxima Lliga Nacional de Fútbol Americà. La defensa del títol aconseguit el passat mes de juny començarà amb un apassionant clàssic davant L’Hospitalet Pioners, el proper 17 de gener a Badalona. L’arribada de Nate Proulx i el retorn de Curtis Canon, Kevin Duley i Marcos Carmona completaran una gran plantilla que té com gran objectiu revalidar el títol de la LNFA Sèrie A i tornar a realitzar un gran paper a la competició europea.