Els Dracs finalitzen invictes la fase regular de la lliga nacional

0
    36

11/04/2018 – Després de vèncer als Firebats a València per 7-42.

L’equip d’Oscat Calatayud marxa llançat en la defensa del seu títol de la Lliga Nacional de Futbol Americà (LNFA) i partit rere partit mostra la seva seriosa candidatura per aconseguir el seu tercer entorxar consecutiu. En aquesta ocasió, la cita era en el sempre difícil camp dels Firebats, encara que per a aquest duel es traslladaven a jugar al Camp de Rugbi de Montcada. Tal com va succeir en la primera volta, on els Dracs van vèncer clarament (48-6), una primera meitat excel·lent dels catalans van provocar un parcial de 0-28 al descans, que pràcticament va deixar el partit sentenciat després dels dos primers quarts.

Els Dracs van començar anotant en la seva primera possessió amb un bon llançament de 64 iardes de Lorenzo Melchiorre, qui va començar la trobada en la direcció de l’atac negre i plata, fins al seu compatriota Brandon Ravenel, sumant els primers punts de la trobada per als de Calatayud.

Després d’aquesta primera possessió, Sergi Gonzalo es va situar en la posició de quarterback, on va tornar a realitzar un espectacular partit, aconseguint un total de cinc passos de touchdown. El primer d’ells ho va llançar fins a Melchiorre, qui retornava a la seva posició de receptor i encara abans de finalitzar el primer quart, Gonzalo connectava amb Ravenel per deixar un optimista 0-21 en arribar al segon parcial.

El segon quart va estar més igualat, tot i que l’únic equip que va aconseguir moure el marcador va ser el visitant, amb una nova anotació del júnior Jaior Lasheras, qui aconseguia el seu primer touchdown en la LNFA. La seva anotació, juntament amb l’extra point d’un segur Guillem García com a xutador, situaven el 0-28 a l’arribar al descans.

A la represa, els locals van aconseguir retallar les diferències en el marcador i donar per uns moments una mica d’emoció a la trobada. L’atac dels Dracs perdia la possessió de la pilota després d’un fumble de Raúl Cernuda i després d’un parell de penalitzacions  en contra posteriors.

Els Firebats se situaven en una immillorable situació de camp. El quarterback Alexander Mc Kean va poder connectar amb el seu receptor Kris Wedderburn i anotar així l’únic touchdown per als homes de Fernando Altarriba (7-28).

Els Dras no es van permetre cap error més i la defensa va continuar mostrant-se tan segura com ve fent durant tota la temporada, a més l’atac va continuar movent cadenes amb certa facilitat i després de l’anotació valenciana no va trigar en tornar a ampliar les distàncies amb un precís llançament a la zona d’anotació de Gonzalo, en aquesta ocasió fins a Guillem García per a situar el 7-35.

Amb tot decidit i amb els negre i plata pensant ja en la trobada de la lliga europea d’aquest pròxim dissabte a França davant els Black Panthers, el partit va baixar de revolucions en els darrers minuts. Malgrat això, encara va haver-hi temps perquè Jairo Lasheras anotés el seu segon touchdown particular de la trobada, després del cinquè llançament del touchdown de Gonzalo, i deixant el marcador definitiu amb 7-42.

Sub-13

En el camp badaloní de Montigalà es va disputar la cinquena jornada de la Lliga Catalana de Futbol Flag Sub-13. L’equip badaloní aleví va començar la jornada amb una treballada victòria sobre L’Hospitalet Pioners, en un ajustat duel que va finalitzar amb el marcador de 13-7 per als d’Albert Pascual. Més tard, davant dels jugadors del Lynx de l’American School, poc van poder fer els nois dels Dracs, que van caure per un clar 0-25.

Després d’aquesta nova jornada de la lliga catalana, els Dracs baixen fins a la setena plaça de la classificació amb dos triomfs i quatre derrotes, a falta de dues jornades per a concloure la fase regular.

Cadet

Per la seva part, el cap de setmana es va tancar a Argentona amb la disputa de la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Catalana Cadet. En el primer torn de joc, els d’Ignasi Heras van realitzar una gran trobada i van posar en dificultats als Terrassa Reds, tot i que finalment van caure per 8-18. En el segon torn, els locals Bocs van mostrar la seva millor experiència i van ser molt superiors als negre i plata, derrotant-los per un contundent 43-0.