Els Dracs perden a Alemanya davant els New Yorker Lions

0
    33

04/05/2017 – En la lliga europea (Big6Europe), on els germànics van guanyar als badalonins per 54-14.

Braunschweig New Yorker, actual campió de la lliga alemanya i de la Copa d’Europa (Big6Europe), va ser bastant rival per als Badalona Dracs. El conjunt germànic, amb el seu triomf davant els catalans per 54-14, es classifica així per tercer any consecutiu per a la EuroBowl, final europea.

Els de Badalona van protagonitzar una cita històrica al convertir-se en el primer club espanyol en participar en la màxima competició continental, creada fa tres anys. Tot i la derrota, el pròxim 13 de maig, els Dracs rebran als Amsterdam Crusaders en la tercera jornada de la Big6Europe, on els d’Oscar Calatayud (subcampions de la EFAF Cup en 2002 i 2015 i semifinalistes de la EuroBowl en 2003 i 2004), cercaran el seu 16è triomf en competició europea.

Els New Yorker Lions van demostrar des d’un primer moment la seva condició de campió d’Europa en els dos darrers anys i es va imposar amb autoritat des dels primers minuts del partit disputat davant més de 5.000 espectadors al Eintracht Stadium de Braunschweig. El football germànic està a un nivell superior, tant esportiu com econòmic, i aquest fet va quedar patent des de l’inici de la trobada.

En la primera possessió del partit, Sergi Gonzalo va ser interceptat pel defensa George Burmeister, qui inaugurava el marcador (6-0). Els de Calatayud van trobar moltes dificultats per a moure les cadenes i avançar iardes, tot el contrari que el seu rival, qui en un gran primer quart va deixar el partit pràcticament sentenciat. Niklas Römer, receptor de Lions, va anotar dos touchdowns després d’haver-ho llençats el quarterback Casev Therriault, qui va demostrar la seva gran qualitat per a deixar el 20-0 al final del primer quart.

A l’inici del segon quart, el xutador Tobias Goebel ampliava les diferències amb un field goal de 35 iardes que situava el 23-0.

Els Dracs no defallien i amb orgull ho seguien intentant malgrat la diferència en el marcador, però la superioritat germànica quedava de nou patent després de dues noves anotacions dels locals. En aquesta ocasió eren Justis Holtz i Christian Bollmann, qui van situar el 37-0, després de dos nous llançaments de Therriault.

Poc abans del descans, una carrera de l’espectacular running back David McCants, deixava el partit vist per a sentència abans del descans a l’anotar el 44-0.

A la represa i amb tot decidit, els Dracs va poder per fi sentir-se més còmode sobre el terreny de joc, arribant la seva primera anotació després d’un fumble recuperat i retornat fins a la zona d’anotació per part de Joan Carles Bartra, després de recórrer 37 iardes, situant el 44-7. Els locals van anotar a continuació els seus primers punts després del descans, gràcies a un altre field goal de Tobias Goebel. Poc més tard, el defensive back Tissi Robinson anotava el 54-7, després d’una altra intercepció sobre Sergi Gonzalo.

Ja en el darrer quart, arribaria el segon touchdown dels Badalona Dracs després d’un llançament de Sergi Gonzalo fins al wide receiver Joey Herrick, qui situava el definitiu 54-14.

Després de l’exigent debut en la Big6Europe a casa del vigent campió, el conjunt badaloní disputarà la seva segona trobada el pròxim 13 de maig a Badalona davant els Amsterdam Crusaders. Ambdós, sense opcions a l’actual Big6Europe, que ja es van enfrontar fa un parell de temporades amb triomf de l’equip badaloní.

Abans del duel davant el campió holandès, els d’Oscar Calatayud tancaran aquest diumenge, 7 de maig a les 11 hores, la temporada regular de la LNFA Sèrie A davant els València Firebats, en cerca de la primera posició abans d’afrontar les semifinals pel títol nacional.