Els Dracs sumen el seu novè títol de la lliga nacional

0
    30

06/06/2018 – Després de derrotar als Murcia Cobras en un duel molt intens (26-33).

Per tercer any consecutiu, novè en tota la seva història, els Badalona Dracs es proclamen campions de la Lliga Nacional de Futbol Americà després de derrotar als Murcia Cobras en un duel apassionant i ple d’emoció fins a l’últim minut.

Els badalonins no van tenir un gran inici de partit i això ho van aprofitar els murcians per arribar al descans amb un favorable 19-7, però, els Dracs no van entrar en pànic i van poder donar la volta al marcador en una espectacular segona meitat. El quarterback americà dels Cobras, Jordan Perry, que va llençar 19 passos complets de 34 intents per a 254 iardes, dos touchdowns i dues intercepcions, va dominar durant la primera meitat, mentre que el català Sergi Gonzalo va ser clau en la remuntada dels Dracs en la segona part.

Després d’un primer quart de tempteig i sense moviments en el marcador inicial, els Cobras, dirigits per l’entrenador Alejandro Sotomayor, s’avançava en ell la final mitjançant un field goal de 32 iardes de Francisco Javier Martínez (3-0). Els badalonins reaccionaven en la següent possessió amb un touchdown de Lorenzo Melchiorre després de rebre de manera miraculosa un pas de 48 iardes de Sergi Gonzalo, però poc els va durar l’alegria als negre i palta, ja que Cory Holmes tornava a situar als murcians per davant en el lluminós, després d’atrapar un pas de vuit iardes de Jordan Perry en la següent possessió.

Els Dracs no aconseguien asseure el seu joc ofensiu, amb un Sergi Gonzalo erràtic en aquesta primera meitat, que no aconseguia connectar amb els seus companys ni fer moure les cadenes. A més, la defensa badalonina, molt segura durant tota la temporada, es veia superada pel joc del conjunt murcià, amb errors poc habituals en la cobertura del rival. Els de Calatayud veien com, just després d’encaixar el 7-10, patien un safety sobre el quarterback dels Dracs (12-7). Els de Sotomayor sumaven dos punts més i, a més, recuperaven la possessió de la pilota, fet que van aprofitar per ampliar les diferències abans del descans amb un nou touchdown dels Cobras, en aquesta ocasió a càrrec del runningback Andrés Cánovas, situant el preocupant 19-7 en arribar a la mitja part.

El descans havia de ser per ajustar la defensa i reorganitzar una ofensiva que no estava donant el resultat esperat, davant un equip murcià que havia preparat el partit a consciència i que estava realitzant el partit somiat.

Segona meitat

La segona meitat començava amb possessió per als negre i plata però, continuant la tònica de la primera meitat, l’ofensiva badalonina era aturada amb rapidesa, recuperant els Cobras la pilota. Els murcians començaven a créixer i a veure el seu objectiu d’aconseguir la seva primera LNFA cada vegada més a prop. Motius no els faltava i més, després com Perry Holmes tornava a connectar un pas amb Cory Holmes i augmentar així la diferència en el marcador, situant el 26-7 mitjançant el tercer quart.

En aquell moment, quan altres equips podrien enfonsar-se amb 19 punts de desavantatge i donar el partit per perdut, els Dracs van treure el seu orgull de campió, el seu inacabable fe i la seva experiència en moments clau. A partir d’aquí va aparèixer la millor versió ofensiva de Sergi Gonzalo i sobretot els dos jugadors més resolutius d’aquesta temporada per als de Badalona, Brandon Ravenel i Lorenzo Melchiorre. També la defensa, molt espessa fins a aquest instant, va començar a imposar-se sobre l’atac rival, liderada per un omnipresent Mith Sanders, César Brugnani, Javier García o Alex Posito, entre altres.

Després d’encaixar el 26-7, els Dracs va saber reaccionar amb rapidesa i Gonzalo va armar el seu braç per a connectar un pas profund de 29 iardes fins a Melchiorre, qui anotava el seu segon touchdown de la trobada per a deixar el momentani 26-14. Posteriorment, la defensa entregava de nou la pilota als seus companys d’atac perquè, amb un altre pas de Gonzalo sobre Ravenel, aquest de 65 iardes, els badalonins s’apropessin en el marcador al final de tercer quart fins a deixar el 26-20.

Darrer parcial

Ja en el darrer parcial, amb uns Dracs cercant el miracle, el linebacker Mitch Sanders aconseguia una intercepció sobre Jordan Perry que suposava un gerro d’aigua freda per als Cobras. Sense dubte, el defensa murcià Daniel Iniesta retornava el cop en la següent possessió en interceptar un pas de Gonzalo i recuperar la pilota per a l’atac de Sotomayor. Després de l’intercanvi de cops defensius a l’inici de l’últim quart, arribaria la jugada que seria determinant per al desenvolupament de la final.

Amb els Cobras recuperant l’autoestima i apropant-se de nou a la zona d’anotació, finalment i després d’un parell de penalitzacions, aquests van intentar un llunyà field goal de més de 50 iardes que podia deixar el duel sentenciar, però no va ser així. El xut a pals de Francisco Javier García es quedava curt i la pilota la recollia dintre de la seva mateixa zona d’anotació Brandon Ravenel. El jugador americà dels Dracs va arrancar a tota velocitat amb la pilota en el seu poder i després d’avançar per la banda, continuant els excel·lents bloqueigs dels seus companys, arribava a la zona d’anotació contraria després de recórrer 100 iardes, portant l’èxtasi als aficionats badalonins que es van desplaçar fins a Gijón, així com a tots els jugadors dels Dracs que veien com empataven una trobada que se’ls va posar molt costa amunt.

El xut posterior al touchdown de Ravenel va poder situar als badalonins per davant en el marcador després de veure’l pràcticament impossible, però l’error de Guillem García mantenia l’empat en el lluminós i tota l’emoció per als darrers minuts.

Les forces van començar a fallar en ambdues esquadres i els nervis i la tensió es tornaven en problemes físics per a molts dels protagonistes de la final, que començaven a notar l’exigència física d’aquest tipus de trobada. Els Cobras cercaven retrobar les sensacions ofensives de la primera meitat, però la defensa badalonina no ho anava a permetre i, de nou, anul·lava l’atac rival, recuperant la possessió.

Els últims 46 segons decisius

Amb tan sols dos minuts al davant, l’atac dels Dracs va començar a avançar iardes, controlant el temps del partit i cercant anotar uns punts que els permetés completar la històrica remuntada. El quarterback Gonzalo, en una jugada personal, aconseguia una gran carrera que, a més d’aconseguir un important primer down, implicava amb si mateix una falta personal de la defensa murciana, fet que situava als de Calatayud prop de la zona de touchdown. Després d’un parell d’intents infructuosos i amb només 46 segons per arribar a la final del partit, Melchiorre agafava la pilota i recorria les cinc iardes que els separaven del touchdown, aconseguint l’anotació que li donava als Badalona Dracs el títol de la lliga nacional per novena vegada en la seva història.

Dracs Plata

D’altra banda, l’equip Sub-11, els Dracs Plata, va participar aquest passat cap de setmana en la Final Four de la Lliga Catalana de Futbol Flag Benjamí. No van tenir molta sort els nois que dirigia en aquesta ocasió el coordinador de categories inferiors del club, Ignasi Heras, ja que no van poder passar de la quarta plaça final. La derrota en les semifinals per 26-13 davant els Serrià de Ter Wolves, fet i fet campió de la competició, va deixar als badalonins sense l’accés a la desitjada final. Els Dracs Plata van haver de conformar-se amb disputar la final de consolació davant els Terrassa Reds, perdent també la tercera plaça al caure per al mateix marcador (26-13).

Després d’aquesta Final Four, les categories inferiors dels Dracs, així com el primer equip masculí i femení, donen per finalitzada la temporada 2017-2018, tancant un any d’èxits per al club badaloní, on el primer equip segueix manant en el territori nacional i les altres categories segueixen afermant i formant futurs campions.