Esperant les subvencions i el patrocini

  0
  Llotja amb alcaldessa.jpg

  01/06/2018 – La demora en el pagament del patrocini i les subvencions, corresponents a aquesta temporada i a la passada, que, en el conveni signat el març de 2017, l'Ajuntament es va comprometre a realitzar al CF Badalona, ha provocat que s'escenifiqui un nou episodi de tensió durant els últims dies

  La demora en el pagament del patrocini i les subvencions, corresponents a aquesta temporada i a la passada, que, en el conveni signat el març de 2017, l'Ajuntament es va comprometre a realitzar al CF Badalona, ha provocat que s'escenifiqui un nou episodi de tensió durant els últims dies. Dilluns, el club va aturar l'activitat esportiva de tots els seus equips, com a mesura de pressió per reclamar uns diners imprescindibles per a liquidar, abans del 30 de juny, el deute que té, principalment amb els jugadors de la primera plantilla i amb els seus proveïdors, que podria, fins i tot, provocar el seu descens. Dimarts, hi va haver una reunió de més de tres hores entre les dues parts, després de la qual el Badalona va comprometre's a presentar tota la documentació necessària i l'ajuntament, a fixar un full de ruta pel pagament de les subvencions i a tornar a estudiar la quantitat del patrocini que, segons van argumentar, ha caducat respecte al que es va fixar en el conveni signat ja fa més d'un any: uns 109.000 euros.

  El cas és que ahir l’Ajuntament publicava una nota on assegura que el patrocini no es va poder firmar ni la subvenció va ser demanada l’any passat perquè el club era deutor de l'administració. En aquest sentit es va pronunciar dimecres el president escapulat, Miguel Ángel Sánchez, a Ràdio Ciutat. "A 30 de juny de 2017 vam haver de tancar els pagaments als jugadors. Si el conveni amb l'Ajuntament, que estava signat quatre mesos abans, s'hagués executat en aquell moment, hauríem estat a deute zero. Però com que no va ser així, vam entrar en deute amb l'administració pública. Això ho hem arrossegat tot aquest curs i hem hagut de fer un gran esforç per fer aquest pagament a l'administració pública. Fins que no ho hem aconseguit, l'ajuntament no ha engegat el procediment ordinari per desencallar les subvencions", va dir. Sánchez va voler subratllar també la prudència que ha demostrat en tot aquest temps. "Aquest govern municipal no podrà dir que no hem tingut paciència, que no hem estat respectuosos i educats. I això que hem patit moltíssim. Molta gent del club va tenir un nadal molt fotut. I ara tornem a tenir problemes. Si no paguem abans del 30 de juny, ens n'anem a tercera", va advertir.

  L’Ajuntament reconeix, en tot cas, que el club s’ha posat al corrent de pagament fa uns dies i assegura que els dos compromisos del conveni -corresponents a l’exercici actual i a l’anterior, que tenen una partida pressupostària adjudicada- estan llestos per desplegar-se. “En aquest sentit, emplacem el club per aquest mateix dilluns a portar la documentació requerida per fer efectiva la subvenció en els termes recollits en el conveni signat el 2017”, afegeix. Finalment, el govern municipal es compromet, segons aquest comunicat, “a accelerar els processos administratius, convocant un Ple extraordinari, si cal, en 15-20 dies”.