Els Dracs tanquen la temporada amb el seu vuitè triomf

0
    15

24/05/2016 – El conjunt d'Oscar Calatayud va derrotar als Barberà Rookies per un contundent 47-0.

La temporada regular de la LNFA Sèrie A va arribar a la seva final el passat cap de setmana, amb la disputa de la desena jornada. En ella, els Badalona Dracs, amb la primera posició assegurada fa més d'un mes, cercaven mantenir la imbatibilitat i ho va aconseguir sense gaires problemes davant l'equip que dirigeix Teo Polanco, amb un contundent 47-0. En l'altra trobada de la darrera jornada, els Reus Imperials es van imposar en un atapeït duel amb els València Gants pel resultat de 20-21, aconseguint d'aquesta manera la quarta plaça cap a la final i un lloc en les semifinals, on els espera els Dracs el proper 5 de juny a Badalona. L'altra semifinal la disputaran València Firebats i Barberà Rookies, mentre que València Giants haurà de jugar el partit de promoció davant els perdedors de la final de la LNFA Sèrie B entre L'Hospitalet Pioners i Murcia Cobras.

El duel davant els Rookies es presentava amb cert recel després de la coneguda baixa de Mike Box pel que queda de temporada, però la gran actuació del seu substitut, Sergi Gonzalo, va dissipar qualsevol dubta sobre les prestacions de l'atac badaloní sense el concurs de Box. Els 17 passos completats de 24 intents per a 374 iardes i 5 passos de touchdown, parlen per si sols de la gran actuació del quarterback dels Dracs, qui va guiar als negre i plata fins al seu vuitè triomf consecutiu en la competició de la lliga.

El partit va començar molt igualat en el seu primer quart, sense que ningú dels dos equips aconseguís anotar en els seus primers tres atacs, estant els vallesans molt a prop d'aconseguir-ho en la seva primera ocasió. No obstant això, en els últims minuts del primer parcial, els locals aconseguien dues anotacions pràcticament consecutives que situaven el 14-0. Primer Drew Clausen al rebre un pas de Sergi Gonzalo de tres iardes i a continuació el defensa Javier García al bloquejar un xut de rebuig dels Rookies i retornarla fins a la zona d'anotació. Gonzalo anotava també els dos extra points intentats.

A l'inici del segon quart, Gonzalo connectava un pas curt per a Raúl Cernuda i aquest el transformava en touchdown després de recórrer 35 iardes, escapant dels rivals que li sortien al pas i situant així el 21-0 després de l'extra de Gonzalo.

Abans d'arribar al descans, arribaria el segon touchdown particular de Drew Clausen, màxim anotador de la temporada regular, en atrapar un pas de 66 iardes del quarterback català i situar el 27-0 amb el qual s'arribava al descans.

Ja en la segona meitat, el protagonisme va recaure en un espectacular Javi Fernández, qui aconseguiria una anotació en el tercer quart després d'una carrera d'una iarda i una altra en l'últim quart després d'un pas de 63 iardes de Gonzalo. Fernández va ser un altre dels destacats en la trobada en realitzar a la perfecció tant jugades terrestres com aèries, tancant el partit amb 110 iardes de pas i 58 de carrera.

L'últim touchdown del partit ho aconseguiria el capità badaloní Ferrán Llinás, en atrapar un llançament de 10 iardes dintre de la zona d'anotació, situant el 47-0 final després del cinquè extra point transformat per Gonzalo.

Menció especial per a la defensa dels Badalona Dracs, qui de nou va poder mantenir el seu caseller a zero i que només ha encaixat 72 punts en les vuit trobades de la temporada regular de la LNFA, amb una mitjana inferior als 10 punts encaixats per partit. En aquesta ocasió va destacar sobretot el partit de Kevin Duley, qui va realitzar un total d'11 placatges, juntament amb altres companys com Ian Escoda, Ricardo Millán, Oscar Pérez, Albert Pascual o Jordi Soler.

El següent partit de la LNFA serà la semifinal pel títol del pròxim 5 de juny a les 11.30 hores a Badalona davant els Reus Imperials. En guanyador disputarà el 18 de juny en Calatayud la final de la LNFA Sèrie A davant el vencedor del Firebats-Rookies.

Per altra part, aquest pròxim dissabte, 28 de maig, els Badalona Dracs disputarà davant Frankfurt Universe el segon partit de la lliga europea. El vencedor de la trobada disputarà la final davant els Amsterdam Crusaders.