Els exteriors del Círcol decideixen el derbi (79 a 82)

21
    neus circol.JPG

08/04/2014
    Forteza (18) i Lladó i Ruzafa (15) van acabar tombant un Neus molt combatiu

El Círcol va sortir viu de La Colina en derrotar al Neus en el derbi comarcal de la jornada a la 1a Catalana per 79 a 82

Els dos equips van lliurar una emocionant batalla fins el minut 40, que es va decantar pel bàndol badaloní, que manté vives les opcions d'ascens
    El Neus per la seva banda va deixar escapar una oportunitat de sortir de la zona de promoció de descens, tenint en compte que el Lliçà d'Amunt havia caigut contra La Garrotxa a casa.

El Círcol va ser l'equip que va dur la iniciativa als primers compassos del partit. La bona sortida dels de Cesc Castellet es transformava al marcador amb un 2 a 12 al minut 4 gràcies sobretot a l'encert inicial de Quim Forteza.

Els colomencs però, van reaccionar després d'un temps mort per tornar a ajustar el matx abans d'acabar el quart (17 a 20). El Neus estava negat des del 6,25 -només va anotar 3 triples- i el Círcol ho aprofitava per tornar a estirar la goma fins els 10 punts de renda.
    Pau Ruzafa havia agafat el relleu de Forteza i amb 12 punts seguits era el perill dels visitants.

Tot i això, lluny de rendir-se, els de Mauro Valenciano es van encomanar al seu millor jugador, Sergio Vera, per ajustar el marcador abans del descans (34 a 40).

A la tornada dels vestidors, el Neus va augmentar el nivell defensiu de sortida i va estar apunt de posar-se per davant (39 a 40), però en aquell moment un parcial de 0 a 10 refredava la situació per arribar al final del 3r quart amb una renda de 7 punts (58 a 65).

Quedaven 10 minuts i el Círcol encara hauria de lluitar molt si volia endur-se el triomf de La Colina. El Neus va plantejar una defensa zonal que va posar molts problemes als badalonins fins al punt de tornar a retallar la diferència fins a un punt (69 a 70). Llavors el Círcol va tornar a agafar aire amb un parcial, aquest cop de 0 a 5, encapçalat per accions de Ribó i Gotzens.

Els de Cesc Castellet van mantenir la renda de 2-3 punts fins al tram final, en que una recuperació de Ribó, completada amb 2 tirs lliures de Gotzens van ser determinants pel triomf.

Els exteriors del Círcol van ser claus pel triomf. Quim Forteza va fer 18 punts, mentre que Ruzafa i Lladó en van fer 15.

El proper partit del Neus serà dissabte a les 20:45 a la pista del Pineda. El proper compromís del Círcol serà diumenge a les 12:30 a casa contra La Garriga.