Els Federalistes d’Esquerra organitzen una jornada sobre el “federalisme als ajuntaments”

  0
  110

  Amb la presencia  d’un centenar de persones, la presidenta de Federalistes d’Esquerres, Mireia Esteva, va inaugurar la Jornada insistint en la idea central de l’acte, la de que des dels municipis es pot exercir un federalisme proper, reforçant els vincles i aïllant allò que divideix les persones que hi conviuen. En la salutació posterior com a amfitrió, l’alcalde de Badalona, en Rubèn Guijarro, va voler incidir en aquesta idea.

  En Nicolás Sartorius, president de l’Asociación por una España Federal”,  va protagonitzar la primera taula presentada per Joan Botella en la que va fer una reflexió sobre la viabilitat de desenvolupar el federalisme des de la Constitució vigent partint de l’autonomisme en tres camps: finançament, competències i reestructuració del Senat com a cambra de representació territorial. Posteriorment, Mireia Esteva, el document-marc de la Jornada, “Fer federalisme i municipi” i el va reivindicar com un referent de cara a les eleccions de maig del 2023.

  En la següent taula titulada  «Federalisme i Municipi», l’Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, i en Jordi Sanjosé, ex-alcalde de Sant Feliu de Llobregat, van coincidir en la necessitat d’una Nova Agenda Local inspirada en la realitat de la gestió multinivell per satisfer la ciutadania en aspectes com ara el transport, el tractament de residus, l’aigua, el medi ambient, etcètera i la pràctica d’un municipalisme des de la fraternitat, administrador de recursos i de competències en oposició frontal a qualsevol tipus de segregació.

  La tercera taula, amb Carles Fuxet, membre de la Plataforma pel Transport Públic, de Torredembarra, i Lluís Medir, ex-alcalde de Palafrugell, titulada «Cooperació Intermunicipal», es va centrar en les experiències fora dels marc metropolita.

  La presidenta de Federalistes va cloure un matí molt profitós que promet la seva continuïtat en properes ocasions.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí