Badalona celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

  0

  Es presenta el programa d’activitats a l’aire lliure per sensibilitzar la ciutadania i visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic

  Badalona se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat que té lloc des d’avui, divendres 16 de setembre, fins al dijous que ve, 22 de setembre, amb l’objectiu de promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Amb el lema ‘Combina i mou-te’ vol posar l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible per beneficiar la nostra salut i el medi ambient.

  El programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Badalona i que es faran durant la setmana del 16 de setembre al 22 de setembre:

   

  Divendres16 de setembre:

  Espectacle Mi Ciudad al teatre Margarida Xirgu

  El Teatre Margarida Xirgu acollirà a les 18 hores l’espectacle Mi ciudad: educar para el futuro, a càrrec la companyia de teatre Katua&Galea

   

  Dissabte 17 de setembre:

  Dia Sense Cotxes

  El Dia sense Cotxes és un dia internacional que té per objectiu posar de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles contaminants a la ciutat per tal de disminuir la contaminació ambiental, tant de l’aire com de soroll, i millorar la qualitat de vida de tothom, a la vegada que es recuperen els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.

  A Badalona se celebrarà el dia sense cotxes als carrers Enric Borràs i Pau Piferrer el dia 17 de setembre entre les 10 i les 18 hores. Durant aquest temps, les entitats desenvoluparan activitats educatives, culturals, infantils, musicals i participatives. Concretament, hi haurà actuacions musicals i d’animació, es projectaran documentals sobre la mobilitat sostenible, es presentaran projectes de ciutat, i hi haurà tallers de dibuix i de fotografia. L’esdeveniment comptarà amb aparcament vigilat per a bicicletes.

  Al llarg del dia, a la carpa del Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, que estarà ubicada al carrer Enric Borràs, es realitzarà la presentació de la Diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana 2023 – 2028 de Badalona. Es faran quatre sessions, dues al matí (a les 10.30 i les 12.30 hores) i dues a la tarda (a les 17 i 18 hores).

  Circuit de trànsit

  El mateix dissabte, entre les 10 i les 18 hores, a la plaça de la Plana el Servei Català de Trànsit instal·larà un circuit de trànsit per a infants amb monitors d’educació viària.

  Diumenge 18 de setembre:

  Pedalada

  Diumenge al matí es durà a terme una pedalada popular que tindrà sortida i arribada al Parc de Can Bada. La trobada per iniciar el recorregut es farà al mateix parc a les 10.30 hores amb la previsió de sortir a les 11 hores i tornar al mateix lloc al voltant de les 13 hores, com a màxim. Durant el trajecte de la bicicletada es faran activitats al parc de Can Bada per a les famílies que no pedalegin. En aquest mateix indret, en finalitzar el recorregut en bicicleta, es faran els parlaments de la jornada.

  Dilluns 19 de setembre:

  Conferència sobre les zones de baixes emissions

  La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre les zones de baixes emissions i la seva aplicació a les ciutats.

   

  Dimarts 20 de setembre:

  Conferència sobre la mobilitat al campus de Can Ruti

  La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre el funcionament i les possibles millores de la mobilitat al campus de Can Ruti.

   

  Dimecres 21 de setembre:

  Conferència sobre la transformació de l’autopista C-31

  La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “Transformem la C-31, una visió transversal”, un espai per abordar els possibles canvis d’aquesta via.

   

  Dijous 22 de setembre:

  Conferència sobre la transformació de la mobilitat als entorns escolars: situacions i experiències

  La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “La mobilitat als entorns escolars: situació i experiències” per tractar els reptes de futur mitjançant la comparació de diferents casos.

  A més, durant el dijous 22 el carrer del Temple quedarà tallat a la circulació entre les 15 i les 18.30 hores per dur a terme diverses activitats organitzades per l’Associació de Veïns de Dalt la Vila.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí