Els Firebats vencen els Dracs a la final de la LNFA (20-30)

0
    23

23/06/2015 – Els Badalona Dracs no revaliden el títol en un gran espectacle on van assistir més de 1.600 espectadors.

La trobada, disputada sot un sol abrasador que a més d'un li va provocar algun que altre mareig, va ser presenciat en directe per uns 1.600 espectadors que, malgrat la forta calor, van gaudir de la trobada més important de l'any en el panorama del futbol americà nacional. Un terreny de joc pintat per l'ocasió, les infatigables cheerleaders, l'imprescindible speaker per animar al públic, la passió en les grades i els dos millors equips del futbol americà del país, eren els ingredients perfectes per a una gran tarda de futbol, com així va ser.

El primer atac de València Firebats va ser una bona mostra de com anava a ser el duel, sobretot en la seva primera meitat. Els d'Ezequiel Martí van sortir a per totes des de l'inici i després d'apropar-se a la zona d'anotació, bàsicament amb carreres d'Héctor Pertegaz, el seu company Javi Martínez completava un excel·lent drive després de rebre un pas de 22 iardes del quarterback Chris Debosky. A aquells sis punts aconseguits pel receptor valencià, Nayim Mohamed, li sumava un més després del posterior xut a pals.

Amb el 0-7 al marcador va sortir el primer atac dels Badalona Dracs, mostrant-se incapaç de travessar l'ordenada defensa llevantina i veient-se obligats a retornar al seu rival. L'entrenador Oscar Calatayud va tornar a apostar per Curtis Cannon com a quarterback, cercant potenciar el joc terrestre català, però en aquesta ocasió no va obtenir el mateix resultat que en les anteriors trobades, influenciant en l'eficàcia de l'ofensiva local.

Amb el 0-7 va acabar el primer quart i en el segon, els Firebats ampliaven les diferències amb un discutit touchdown d'Alex Silvestre després d'un altre magnífic llançament de Debosky. Mohamed no fallava l'extra point i situava un preocupant 0-14. El parcial negatiu en la primera meitat no acabava aquí, ja que l'atac badaloní tornava a errar i allò ho van aprofitar els valencians per ampliar la diferència amb el tercer pas de touchdown del seu quarterback americà, aquesta vegada de 32 iardes i fins a Pau Palau, qui, juntament a Mohamed, posaven un complicat 0-21 amb el que s'arribaria al descans.

A la represa va arribar la reacció dels homes de Calatayud, després d'una carrera de Curtis Cannon que retallava la diferència situant el 6-21, per un error en l'intent de jugada extra, permetia la intercepció de Carles Redón i el retorn fins la zona d'anotació contrària, significant el 6-23. La defensa dels Dracs va començar a aturar l'ofensiva del rival i en el següent atac local, a punt van estar de sorprendre a la defensa valenciana i apropar-se més al marcador, però finalment no va poder aconseguir-lo, acabant el tercer quart amb el ja mencionat 6-23.

L'últim parcial començava amb una nova carrera de Cannon, qui aconseguia el seu segon touchdown amb una carrera de set iardes, ficant al seu equip en la lluita pel partit, malgrat de l'encara desfavorable 13-23. Ezequiel Martí, entrenador dels Firebats, no volia tornar a perdre la final per segon any consecutiu quan ho tenia tot al seu favor i va jugar les seves cartes de manera immillorable. Amb un gran Pertegaz i un sublim Debosky van saber avançar poc a poc mentre consumia a la vegada el temps de joc, tancant la seva possessió amb una espectacular carrera del propi Debosky, qui deixava el títol sentenciant després de recórrer 25 iardes i situar el 13-30 després del xut posterior de Mohamed.

Joan Carles Bartra va mostrar la casta i l'orgull propi d'ell i dels seus companys, realitzant a continuació la jugada més espectacular del partit, al retronar 85 iardes el kick off dels Firebats i tornar a situar els deu punts de desavantatge amb el punt extra de Willy Ramírez, davant el deliri d'unes grades posades en peu després d'aquell gran retorn.

Amb el 20-30 i poc més de quatre minuts per a la final, la remuntada continuava sent molt complicada i es va tornar impossible quan els Firebats van poder aconseguir un par de primers downs en el següent atac, en el què va terminar d'esgotar el temps restant, certificant la consecució del títol per a l'equip valencià.

Amb aquest títol lleuger, els València Firebats aconsegueix la seva quarta LNFA, mentre que els Dracs es mantenen amb els seus sis entorxats. El títol de MVP va parar a les mans de Chris Debosky, mentre que la copa de campions la van rebre els capitans valencians de part del president de la Federación Española de Futbol Americano, Enrique García de Castro, i el president de la Federació Catalana de Futbol Americà, Juanjo Ayuso.