Els gegants i capgrossos de Badalona ompliran un any més el centre de la ciutat

  0
  53
  gegants.jpg

  15/10/2015 – Badalona viurà per quart any consecutiu la Fira de Gegants i Capgrossos de la ciutat, una diada en la que el fet geganter n’és el fil conductor.

  Badalona viurà per quart any consecutiu la Fira de Gegants i Capgrossos de la ciutat, una diada en la que el fet geganter n’és el fil conductor. Al llarg de tot el dia de dissabte hi haurà diverses activitats relacionades amb els capgrossos, els gegants i la música que els acompanya. El tret de sortida serà a les 11h, quan començaran els tallers per convertir-se en capgròs, pintar dibuixos, fer xapes i punts de xifre i aprendre a portar gegants. A les 13h tindrà lloc un concert de gralles a càrrec de les colles participants, que precedirà l’actuació de l’Esbart Sant Jordi.

   

  Després del descans de migdia, a partir de les 17h, sortirà la cercavila des de la plaça de la Vila que recorrerà el carrer de Mar i per la Rambla fins a arribar al monument de Roca i Pi, punt central de la Fira. Abans de les sis donarà inici l’hora del conte, amb un bon grapat d’històries entorn als gegants, entre els quals n’hi haurà una representada en forma d’obra de teatre. Per acabar, a les 18.30h se celebrarà la mostra de balls de gegants i capgrossos, on les diverses entitats faran els balls propis de cada parella de gegants i de cada comparsa de capgrossos. El ball conjunt “El Valset de Badalona” posarà punt i final al programa d’activitats.

   

  A més dels gegants Jeroni i Badamar de la ciutat, els de la Colla de Geganters i els capgrossos vells i nous de la ciutat, hi participaran les figures de més d’una desena d’escoles i entitats d’arreu de la ciutat.

   

  Mostra de figures festives

  Des de les 11:00 h i fins a les 19:30 h, els gegants i els capgrossos que participaran a la fira romandran exposats a la Rambla, al voltant de Roca i Pi:n al voltant d’una trentena gegants i més de 40 capgrossos. 

   

  Paradetes de les colles

  Cada colla muntarà la seva paradeta on hi podreu trobar informació sobre l’entitat i les figures festives, així com marxandatge lligat amb els gegants i els capgrossos: des de xapes i retallables fins a contes.