Els ‘herois’ badalonins a la costa grega de Lesbos, pregoners de les Festes de Maig

  0
  56
  12540628_1071930929504424_1626823041176460132_n.jpg

  02/03/2016 – El pregó de les Festes de Maig 2016 anirà a càrrec de la ONG Proactiva Open Arms, l’entitat de Badalona que treballa a la costa grega amb els refugiats des del mes de setembre.

  El pregó de les Festes de Maig 2016 anirà a càrrec de la Organització No Governamental (ONG) Proactiva Open Arms, l’entitat de Badalona que treballa a la costa grega amb els refugiats des del mes de setembre i ha salvat la vida a centenars de milers de persones. Amb el badaloní Òscar Camps al capdavant, els socorristes de Proactiva han esdevingut símbol de les mobilitzacions solidàries en favor de les persones que fugen de la guerra de l’Orient Pròxim. Mitjans de comunicació, reportatges i imatges els han retratat durant els darrers mesos com els autèntics herois del drama que es viu a la frontera entre Turquia i Grècia, i Badalona vol ara posar en valor, en clau local, la seva tasca.

   

  Proactiva desenvolupa serveis integrals marítims, amb una dilatada experiència en la prevenció i seguretat aquàtica. Des del passat setembre, els seus integrants treballen a Lesbos (Grècia), al mar Egeu, ajudant els refugiats a desembarcar a la costa grega amb les millor condicions de seguretat possibles. Els refugiats arriben a la costa amb embarcacions molt precàries i amb unes condicions meteorològiques molt adverses.

   

  La societat ha respost a la crida de Proactiva

  Ciutadans, empreses i entitats d’arreu del món s’han bolcat amb els nois de Proactiva, que van arribar a Lesbos amb 15.000 euros de pressupost i amb un calendari d’actuació molt limitat. Gràcies a la campanya de recaptació que van iniciar, la ONG ha pogut recollir més de 300.000 euros que els permet continuar a Grècia salvant vides, amb més personal i més recursos materials.

   

  L’elecció de Proactiva Open Arms com a pregoners de les Festes de Maig 2016 ha estat una decisió consensuada entre el govern i la taula tècnica les festes, formada per la Comissió de Festes i representants de l’Àrea de Cultura. Aquesta pràctica de triar el pregoner o pregonera de les Festes de Maig de manera consensuada es vol seguir fent cada any a partir d’ara. En, aquest sentit, no serà el govern de la ciutat qui triï el pregoner de forma unilateral sinó que serà una elecció consensuada del govern amb les entitats.

   

  El pregó marcarà l’inici oficial de les festes, el divendres 6 de maig.