Els marxants amenacen amb no muntar els ‘encants’ de Montigalà

  0
  IMG_9005.JPG

  16/09/2015 – Els venedors ambulants avisen que iniciaran mobilitzacions si el govern decideix retirar les parades d'aliments de Montigalà.

  La polèmica per les parades d’alimentació dels encants de divendres no s’atura; més aviat s’incrementa. El regidor de Comerç, Àlex Mañas, va mostrar fa un parell de setmanes la seva ferma intenció de no continuar signant les autoritzacions per a les parades d’alimentació que s’instal·len al mercat ambulant de Montigalà. Tot i això, els paradistes van continuar instal·lats el primer divendres d’octubre, quan ja no tenien permís, amb l’esperança de trobar una alternativa durant l’octubre. Segons expliquen, però, el director d’encants, Julio Molina, els va dir verbalment que no podien continuar muntant i que no tornessin el dia 16, una decisió que el propi regidor va transmetre a l’Associació de Marxants. Arran de l’avís, divendres passar es va viure una situació de tensió entre els paradistes i els representants municipals, que es van trobar a La Salut, abans de l’audiència pública de les ordenances fiscals. Allà, es van emplaçar a reunir-se novament aquest divendres amb vistes d’acordar una possible solució.

   

  Així les coses, els marxants ja han avisat que no deixaran de muntar els divendres, que no permetran que les parades d’alimentació marxin i que no descarten iniciar mobilitzacions contra la decisió del govern. De fet, avisen, no instal·laran els ‘encants’ el proper dia 30 i es desplaçaran amb tots els vehicles fins a la plaça de la Vila com a mètode de pressió. El col·lectiu ja ha començat a recollir firmes i demanen que es modifiqui l’ordenança municipal per donar cabuda a la venta alimentària als encants de divendres. L’entitat assegura que renuncia al pagament de les parades d’agroaliments, perquè les quotes vagin directament a l’Ajuntament, però sol·licita a l’Ajuntament un conveni de suport econòmic per a dinamitzar l’activitat dels ‘encants’.