Els mercats municipals compleixen en gran mesura les normes del consumidor

  0
  maignon.JPG

  21/09/2013 – Un estudi de sis mesos realitzat per Consum ha constatat, per exemple, que els 100% dels locals disposen de fulls oficials de reclamació, entre d'altres aspectes.

  Els mercats municipals de Badalona compleixen en un percentatge molt alt amb les normes de defensa dels consumidors. Això és el que ha constatat el Departament de Consum de l’Ajuntament després d’haver dut a terme una campanya informativa a 173 parades dels 6 mercats municipals.

   

  En la campanya s’ha comprovat que el 100 per cent dels locals disposen de fulls oficials de reclamació i denúncia, i un cartell indicador de la seva tinença. Un 87 per cent exhibeix els preus dels productes mentre que un 70 per cent mostra els preus per unitat de mesura. La inclusió d’impostos o càrregues al preu es compleix en un 96 per cent. A més, el 95 per cent de les parades està en disposició de donar tiquet o factura quan ho demana el consumidor.

   

  Tot i que la normativa es compleix en la majoria dels aspectes, el Departament de Consum considera que hi ha algunes qüestions que encara s’han de millorar com la informació obligatòria que ha de contenir el tiquet de compra.