Els Mossos imputen tres responsables d’una associació cannàbica de Bufalà

  0
  64

  24/12/2012 – Tots tres són presumptes autors d'un delicte contra la salut pública; durant l'escorcoll de l'entitat, els agents van trobar 700 grams de marihuana per valor de 4.100 euros, a més de haixix i cocaïna.

  Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona han imputat  de 26, 20 i 27 anys, veïns de la ciutat, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública. Tots tres exercien com a responsables d’una associació cannàbica al barri badaloní de Bufalà. Els mossos també han detingut un client de l’establiment, de 23 anys i també badaloní, per tinença de cocaïna.

   

  La investigació es va iniciar a partir de diverses informacions i queixes veïnals relacionades amb l’obertura, al barri de Bufalà de Badalona, d’una associació d’amics del cànnabis.

   

  Els veïns es queixaven dels sorolls que sovint provocaven els mateixos usuaris de l’entitat, amb algunes discussions i baralles, i per la sensació d’inseguretat que  els usuaris d’aquest local generaven entre els veïns. Així mateix, mostraven la seva preocupació per la forta olor que els arribava als seus domicilis procedents d’aquest local.

   

  Com a conseqüència d’aquestes queixes veïnals, des de la comissaria de Badalona es van establir un seguit de controls i vigilàncies discretes en torn el local. Fruit d’aquestes actuacions es va poder determinar que l’entitat s’havia convertit en un lloc per consumir de manera privada substàncies estupefaents derivades del cànnabis, i al mateix temps s’estarien facilitant i venent aquestes substàncies i d’altres als seus socis i a terceres persones.

   

  Amb tots els indicis recollits, els investigadors van sol·licitar una autorització judicial per realitzar una entrada i escorcoll, la qual es va dur a terme el passat divendres dia 30 de novembre.

   

  A l’interior de l’entitat, es van intervenir 700 grams de marihuana per un valor aproximat d’uns 4.100 € i quantitats menors de haixix i cocaïna. A més a més, també es van intervenir balances de precisió, material per preparar les dosis de drogues, llibretes de comptabilitat interna que demostraven la gran quantitat de vendes de marihuana efectuades i munició d’armes de foc.

   

  El client de l’establiment detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Badalona, el passat 2 de desembre, quedant finalment en llibertat amb càrrecs.

   

  Els tres imputats, responsables del local, van declarar en seu policial el passat dilluns 3 de desembre i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.