Els ninots de Playmobil recreen la història de la Humanitat al Museu de Badalona

  0
  43
  Exposició Clicks.JPG

  11/12/2012 – L'exposició elaborada amb les clàssiques i famoses joguines inclou dos diorames on Badalona és la protagonista.

  Els Clicks de Playmobil, els petits ninots de plàstic que tant d’èxit han tingut entre diverses generacions de nens i nenes, protagonitzen l’exposició Playstories. Juga i aprén amb el Clicks, inaugurada al Museu de Badalona la passada setmana.

   

  La mostra, que ha estat produïda per l’Arqueoxarxa i l’associació AES Clicks, recrea amb tota mena de detall diverses èpoques de la humanitat com els primers homínids i els dinosaures; l’Egipte dels faraons; els torneigs dels cavallers medievals; les expedicions militars de Napoleó; la creació de grans museus com el British o el Louvre; o les excavacions arqueològiques del segle XXI.

   

  En aquesta exposició cal destacar dos diorames de temàtica badalonina. Per un costat, un que transporta a l’espectador al 1493, quan els Reis Catòlic reben Colom a Badalona, en una recreació de Sant Jeroni de la Murtra, un edifici que estrena vitralls per a l’ocasió. I per una altra banda, trobem el diorama protagonista de la mostra, dedicat a un dia en la vida quotidiana de Baetulo, la Badalona de l’època romana, en el segle I. Prop de 250 personatges, humanoides en el llenguatge dels Clicks, omplen de vida el temple, el fòrum i els carrers. Pel decumanus desfila una legió que marxa a la conquesta d’altres territoris. I fins i tot, es pot veure l’emperador August banyant-se a les termes. El muntatge d’aquest diorama central ha estat possible gràcies als customs, peces transformades especialment a partir de les originals de Playmobil, cedides pel president d’Aesclicks, des de la ciutat de Burgos.

   

  La mostra, que reuneix més de 420 ninots, s’acompanya del diorama titulat Playstories, que representa, amb figures de la col·lecció micro, el muntatge de l’exposició. També es podrà veure una figura gegant que arriba, en exclusiva per a l’ocasió, des de Playmobil Ibérica d’Alacant.

   

  L’exposició es podrà visitar fins al 27 de gener de 2013. L’horari de l’exposició va de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores; i diumenges de 10 a 14 hores. Els dilluns i els dies 6, 8, 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener, la mostra romandrà tancada.

   

  Els Clicks de Playmòbil són uns ninots de plàstic de 7,5 centímetres d’alçada produïts pel grup alemany Brandstätter des de l’any 1974. El dissenyador Hans Beck els va crear pensant que oferien moltes possibilitats de joc i que resultaven força assequibles en el context de la crisi econòmica que es vivia en aquell moment.

   

  Activitats complementàries en favor de La Marató de TV3

  L’exposició de Badalona s’acompanya de diferents activitats familiar els beneficis de les quals es destinaran com a donatiu a la Marató de TV3. Aquestes activitats inclouen els concursos On és el nostre Click?, en què cal trobar un Click disfressat que haurà amagat l’Associació Aesclicks entre els diorames. Els dies 27 i 28 de desembre, a les 17 hores, s’ha organitzat l’activitat Crea la teva escena, on es jutjarà els escenari històrics que muntin els participants. Els dies 3 i 4 de gener, es podrà participaran al taller Dóna vida als teus Clicks, pensat per crear una animació amb stop motion, una tècnica per elaborar un vídeo on els Clicks semblin estar en moviment.