Els partits a Sar són molt llargs (83-79)

0
    21
    1516_RIO-CJB (11).JPG

28/11/2015 – El FIATC Joventut encaixa la segona derrota consecutiva a la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro, deixant escapar un màxim avantatge de 13 punts (26-39).

Dos ritmes de joc absolutament oposats es creuaven en un Fontes do Sar que no penjaria el cartell de ple absolut. La Penya, motivada per guanyar abans de rebre l’Unicaja, demostraria no deixar-se intimidar pel clàssic Miudiño que cada dues setmanes sona a les graderies de la ‘caldera’ de l’ACB.

Des de la defensa, el FIATC Joventut començaria a imposar els seus interessos, jugant com a equip i circulant bé la pilota en atac. Les dues faltes inicials de Paul semblarien no afectar el conjunt de Salva Maldonado, ja que Ventura es mostraria superior a Waczynski, principal referent ofensiu dels gallecs.

Una penetració de l’escorta badaloní posaria la Penya per davant (7-9), instants abans que Sàbat inaugurés l’estadística de triples dels verd-i-negres (12-14). Les constants pèrdues de l’Obradoiro (7) farien anar a remolc a l’equip de Moncho Fernández des del primer parcial (13-19), veient-se obligats a superar una situació d’extrema dificultat per tal d’agafar-se al partit.

Els cinc triples anotats pel FIATC Joventut durant els segon quart donarien un màxim avantatge de 13 punts al conjunt verd-i-negre (26-39), mancant només dos minuts per l’arribada del descans. Llavors, la màgia de Sar apareixeria per impulsar el Rio Natura Monbus cap a la remuntada, aprofitant uns instants de desconnexió badalonina per reaccionar.

Triguero, imperial sota el cèrcol, i Caloiaro liderarien un darrer parcial de 11 a 3 que ajustaria novament el marcador després dels primers 20 minuts de l’encontre (37-42). La Penya, que havia tingut l’Obradoiro al límit de la desesperació, veia com el gran paper de Vidal (13 punts al descans) quedava desdibuixat per algunes males decisions preses durant els darrers instants del període.

Una de freda i una de calenta

Després del pas pels vestidors, el FIATC Joventut demostraria ser capaç de mantenir la iniciativa en el marcador, tot i que les errades defensives castigarien de valent l’equip de Maldonado. Obradoiro podria trobar tirs exteriors lliurats a causa de les males ajudes verd-i-negres, provocant, a més, que el ritme badaloní en atac perdés velocitat.

El triple de Sàbat i el 2+1 aconseguits per Drame per encetar el tercer parcial (40-50) no serien suficients per trencar el partit. Rio Natura Monbus castigaria les mancances defensives de la Penya amb tirs oberts de Waczynski i Caloiaro, però els gallecs també sabrien treure profit de la superioritat física de Triguero.

Els locals arribarien a empatar l’encontre (57-57), disposant fins i tot de dues possessions per capgirar el resultat, però l’encert els giraria l’esquena. Amb el FIATC Joventut patint de valent per anotar en estàtic, Vidal i Sàbat serien els únics capaços de desfer la rereguarda del Rio Natura, fent possible que la Penya encarés el darrer quart per davant (61-64).

Les dificultats del bloc verd-i-negre per agafar ritme en atac continuarien activades fins al tram final del matx. Després d’errar cinc triples seguits per encetar l’últim període, Vidal semblaria trencar la malastrogança verd-i-negra des de 6.75 (66-70), però un rampell anotador protagonitzat per Haws duria l’Obradoiro a recuperar la iniciativa (72-70), després del 12 a 11 inicial.

El bloc de Moncho Fernández buscaria Waczynski (27 punts) per conservar el seu avantatge i a l’aler polonès no li tremolaria el pols. Sense Ventura a pista per defensar-lo, l’anotador de Torun se sentiria massa còmode per decidir el matx, tot i que la Penya reclamaria tres tirs lliures en una acció de Paul que hauria pogut suposar l’empat, però que finalment seria concedida com un llançament de dos punts (83-79).

Sergi Vidal, amb 20 punts, Albert Sàbat, amb 15, i Ousmane Drame, amb 7 punts, 9 rebots i un 16 de valoració, serien els verd-i-negres més endollats. Després d’anar guanyant per un marge consistent (+13), el FIATC Joventut deixaria escapar un partit infernal al Fontes do Sar.

Fitxa tècnica

Rio Natura Monbus (83): McGrath (5), Waczynski (27), Bendzius (6), Caloiaro (16), Triguero (12), Pustovyi (1), Pozas (2), Yusta (4), Haws (8) i Brown (2).

FIATC Joventut (79): Sàbat (15), Llovet (8), Ventura (2), Suton (2), Miralles (10), Vidal (20), Drame (7), Abalde (-), Mallet (3) i Paul (12).

Parcials: 13-19 / 24-23 / 24-22 / 22-15

Rebots: Triguero (7) / Drame (9)

Assistències: McGrath (8) / Suton i Mallet (3)

Incidències: partit corresponent a la vuitena jornada de la Lliga Endesa disputat al Pavelló Fontes do Sar davant de 5.046 espectadors.