Maldonado: “L’equip està competint i això és el que se’ns demana”

  0
  48
  Salva-Maldonado-Badalona-ACB-PHOTO_ARAIMA20150328_0195_5.jpg

  28/11/2015 – L’entrenador del FIATC Joventut valora les claus que expliquen la derrota verd-i-negre al Fontes do Sar (83-79).

   

  La Penya ha sumat a Santiago de Compostel·la la tercera desfeta del curs, la segona de forma consecutiva. Malgrat gaudir d’un màxim avantatge de 13 punts i de controlar a la perfecció el ritme del duel durant el primer temps, l’aparició de Waczynski (22 punts a la segona meitat) i les alternatives defensives d’Obradoiro canviarien la tendència del xoc a la represa. Al FIATC Joventut se li tancaria l’aixeta de l’encert i hauria d’adaptar-se al ritme dels gallecs.

   

  “És una oportunitat perduda perquè hem estat guanyant durant molts minuts. No hem concretat ni definit al final. Penso que no hem fet el suficient per guanyar. L’atac a la segona part no ha estat bo. Hem fet un 3/17 en triples i un 1/11 en l’últim quart, fallant molts tirs lliurats”, declarava Salva Maldonado a RCB després de la finalització de l’encontre.

   

  “Ens ha mancat arrodonir el partit fent una bona feina en l’últim quart. El canvi de defensa de l’Obradoiro ens ha fet mal, però sobretot ens ha afectat errar tants tirs. Quan acumules errors, això et limita. Avui ens ha sortit creu”, afegia l’entrenador verd-i-negre.

   

  Segons Salva Maldonado, “no hi ha un motiu concret que expliqui la derrota. Han estat diferents detalls petits. Crec que hem pogut dur el partit en la línia que volíem durant bastants minuts, però no ha estat suficient”.

   

  En el tram decisiu del matx, una acció de tir exterior de Brandon Paul faria esclatar les protestes a la banqueta de la Penya. Amb l’Obradoiro en bonus, els àrbitres concedirien dos tirs lliures, però Salva Maldonado en reclamaria un més. “No puc matar l’àrbitre. Li he recriminat, però han xiulat de dos”, explicava l’entrenador adrianenc a RCB.

   

  En relació a l’absència d’Albert Ventura durant la major part del segon temps, Maldonado justificaria el seu moviment tàctic amb aquestes paraules: “Només sortir a la segona part, Waczynski li ha ficat dos triples seguits. Ha tingut dues errades importants. Sense magnificar això ni volent buscar culpables, crec que Waczynski s’ha escalfat en aquelles dues accions”.

   

  Malgrat encaixar una derrota, el tècnic de la Penya vol valorar els aspectes positius que deixa el partit jugat al Fontes do Sar. “Bàsicament, la nostra línia és la de competir. L’equip està competint i això és el que se’ns demana. D’avui, em quedo amb el fet d’haver estat 37 minuts per davant en el marcador”, sentenciava Maldonado.