Els partits polítics enceten la campanya i l’esprint final cap a les eleccions locals

  0
  46
  PP.jpg

  08/05/2014 – Ahir a la nit, les diferents forces de la ciutat van inaugurar la campanya electoral amb la tradicional enganxada de cartells a diferents barris.

  Recta final de mandat. Després de setmanes de precampanya, mesos, en alguns casos, els partits arrenquen avui les seves campanyes electorals a mode d’esprint final cap als comicis del 24 de maig. Esperen dues setmanes molt intenses, frenètiques, amb multitud d’actes i la pràctica seguretat que ‘el bo i millor’ de cada casa trepitjarà la ciutat per fer costat als seus. Ho vèiem fa ja unes setmanes, amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a Bufalà, i ahir, amb la del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, no en qualitat de membre del PP, sinó com a representant de l’administració central, però simbòlica, en tot cas. També amb la intervenció de diferents membres de l’esquerra alternativa, com David Fernàndez o Teresa Forcades, a la presentació de Guanyem Badalona En Comú, o el primer acte d’ICV-EUiA en aquestes dues setmanes, amb els coordinadors Joan Josep Nuet i Joan Herrera, celebrat ahir a la nit al Teatre Principal; diferents consellers i alts càrrecs convergents en suport a Ferran Falcó, o la número ‘2’ d’Esquerra, Marta Rovira, per recolzar Oriol Lladó.

   

  Una llista de noms que quedarà ben atapeïda el dia 23 de camí a una ‘batalla’ final, el diumenge 24, que tots saben ben complicada i amb diferents punts d’incertesa. Totes o la majoria d’enquestes que han transcendit no posen en dubte la victòria del PP de Garcia Albiol. Cavall guanyador en les apostes sobre la llista més votada, però tota una incògnita saber si per sobre o per sota del seu anterior resultat, 11 regidors. També difícil predir l’evolució del vot socialista, convergent i ecosocialista, amb nou, quatre i tres regidors, respectivament, a dia d’avui. Hauria de ser el PSC, hegemònic abans de l’arribada d’Albiol, la principal alternativa de govern; caldrà veure, però, fins a on poden aguantar el pols al polèmic i mediàtic alcalde ‘popular’.

   

  Al marge dels tres partits de l’actual oposició, tot sembla indicar que la composició del proper Ple comptarà amb un, dos o fins i tot tres forces més. ERC, previsiblement, aprofitarà el seu bon moment per recuperar representació i jugar el seu paper a Badalona; Ciutadans, en creixement exponencial arreu, podria esgarrapar vots tant a PP com a PSC per col·locar-se al Ple; i Guanyem Badalona En Comú, amb el recolzament de la CUP, Podem i altres col·lectius i sectors de les esquerres, també lluitaria per introduir el peu de “la nova política” a l’Ajuntament. A més dels ja esmentats, quatre llistes més concorreran a les municipals: UPyD, FEM Badalona, Renovació Democràtica Ciutadana (RED) i Lloc Espai Independent (LLEI).

   

  L'enganxada de cartells engega motors

   

  Ahir mateix, les 11 candidatures van arrencar la campanya amb la tradicional enganxada de cartells a mitjanit. Diferents barris van ser els escollits per les formacions a l’hora de donar el primer pas cap als comicis: Llefià-La Salut, en els casos de PP i Guanyem; ERC a Dalt la Vila i CiU al Progrés, i a la Plana el PSC . Amb més embranzida va començar ICV-EUiA que, com hem dit, va celebrar un acte de gran format amb els líders nacionals de la coalició.

   

  El PP de Garcia Albiol es mostra molt optimista i confia en traduir en un "resultat espectacular" les sensacions que, diu, perceben a peu de carrer. "Els veïns poden confiar en la gestió que hem fet els darrers quatre anys o provar una aventura de diferents partits, totalment diferents, que pot ser un despropòsit". Mantenen els 'populars' el lema "La recepta funciona". El PSC, per la seva banda, es llança a una campanya, sota el lema "Amb la gent, amb la veritat", en la que pretenen fer arribar propostes realistes, contraposades, diuen, a les "mentides d'Albiol". "Tenim la responsabilitat de fer que aquests quatre anys siguin un parèntesi". CiU també conserva l'eslogan que hem vist les darreres setmanes, "La Badalona del Sí", perquè "representa l’empenta positiva que li cal a Badalona després de quatre anys de fum populista". Els convergents confien en un canvi i en aconseguir l'alcaldia. En aquesta mateixa línia, la del canvi, apunten la resta de forces, que aspiren a fer del govern del PP un punt i a part.