Els pescadors reclamen solucions a la brutícia del litoral badaloní

  0
  Pescadors_xarxa_bruta.jpg

  21/12/2013 – La Confraria de Pescadors de Badalona va ser dijous present al Ple per transmetre el seu malestar a les forces polítiques de l’ajuntament, que es van comprometre a trobar solucions en breu.

  La Confraria de Pescadors de Badalona, que ve queixant-se des de fa mesos de la brutícia del litoral, va ser dijous present al Ple per transmetre el seu malestar a les forces polítiques de l’ajuntament. Els pescadors asseguren que en els darrers anys s’han anat perdent poc a poc espècies i que, en el dia a dia, les xarxes es veuen plenes de residus sòlids al acabar la jornada, trencades, en moltes ocasions. De fet, lamenten, alguns pescadors han anat marxant.

   

  La Confraria afirma haver comprovat que un alt percentatge dels residus que es troben els vessa regularment la canonada d’emergència de la depuradora del Besòs, a una distància de 400 metres mar endins.

   

  ICV-EUiA i PSC, que dijous presentaven una moció reclamant solucions a la problemàtica, consideren que això no només causa problemes ambientals i en l’activitat econòmica dels pescadors, sinó que també perjudica la imatge de la ciutat, com va ocórrer, diuen, aquest estiu.

   

  Després d’un intens debat, les forces del Ple, que coincideixen en la problemàtica, van consensuar la retirada de la moció i es van citar a principis de gener per seure amb el col·lectiu de pescadors i buscar una solució, més enllà de culpables i sigles polítiques.