Els pirates arriben a Canyadó i a la platja dels Pescadors en el marc de la Festa Medieval

  0
  Festa Medieval 2.JPG

  16/04/2016 – Després d'hissar la bandera pirata i conquistar el Front Marítim i el Port de Badalona.

  Aquest cap de setmana, dies 16 i 17 d'abril, els pirates es traslladen al barri de Canyadó i a la platja dels Pescadors.

   

  El Pregó a la plaça de Font i Cussó del barri de Dalt la Vila són alguns dels actes que l'Associació de la Festa Medieval – Sant Jordi de Badalona ha hagut de prescindir enguany a casa de la manca de pressupost; per això, la festa començarà el dissabte 16 d'abril a les 10 del matí amb el tradicional Mercat Medieval, que oferirà productes i aliments artesans durant tot el cap de setmana des de la plaça de la Baixadeta del barri de Canyadó.

   

  Tot seguit, a les 11 hores arribarà en Catxidiable i els seus pirates des del Port de Badalona fins a la platja dels Pescadors, on es viurà el desembarcament pirata i la fugida dels vilatans, pescadors i camperols en una cercavila que es farà des de les 11.30 a les 12.30 hores des del passeig Marítim fins al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó, passant per la riera de Canyadó i els carrers d'Eduard Marquina i Pompeu Fabra. Un cop arribin, diversos gegants, bèsties i capgrossos de Badalona oferiran entremesos populars, com així també danses medievals a la plaça de la Baixadeta. De cara a la tarda,  de 17 a 19.30 hores s'oferiran mostres d'escacs, bitlles catalanes i soft combat, i també recitals a càrrec de corals des del celler del CCT Can Canyadó.

   

  Tot aquest seguit d'activitats donarà pas a l'atac pirata que començarà a les 20.30 hores i culminarà l'acte pirotècnic 'La cremada de la masia'. La jornada finalitzarà amb danses del ventre i l'actuació dels grups Holy Dolls, Ancas Runner i Clan Suricato.

   

  La Festa acabarà diumenge 19 d'abril amb un seguit d'activitats, com danses medievals, tir amb arc i teatre a petit format, que començaran a les 10 fins a les 18 hores i que envoltaran els actes finals: el Pacte de Pau i el Torneig Medieval, que tindran lloc a les 12 hores amb una exhibició eqüestre, a la plaça de la Baixadeta. A més a més, la mainada podrà gaudir de tallers a càrrec d'El Micaquer, Demasiats i la Plataforma TDAH.

   

  D'altra banda, la Unió de Radioaficionats de Badalona retransmetran en directe la Festa Medieval i el CCT Can Canyadó acollirà una exposició de pintures de temàtica medieval, realitzades per Punt d'Art.