Els pisos de Ca l’Arnús centren el debat d’un parc descuidat

  0

  2.200 signatures recollides per frenar el projecte

  Al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús hi ha actiu el projecte per la construcció de 55 pisos a banda i banda de l’entrada del carrer Sant Bru. La iniciativa urbanística ja ha superat totes les necessàries dins del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. A Badalona ha aparegut un moviment ciutadà per intentar que el govern mogui fitxa i miri d’aturar el projecte.

  A través de la plataforma Change.org s’han recollit més de 2.200 signatures per evitar que “el pulmó de Badalona perdi més espai”. Cal recordar, però, que els pisos es construiran en un terreny privat, del qual l’Ajuntament n’és coneixedor des de finals dels anys 70. És gairebé impossible aturar el projecte, a no ser que el Consistori comprés el terreny a un elevat preu. Fa tres anys, el ple va aprovar la modificació del Pla General Metropolità que possibilitava la construcció, i es va fer gairebé per unanimitat.

  S’arriba tard

  En les darreres dues dècades, l’Ajuntament de Badalona no ha tingut la iniciativa ferma d’intentar adquirir aquest terreny i ara sembla que és massa tard. Amb tots els tràmits per l’inici de la construcció iniciats, expropiar el terreny tindria un cost elevat; bastant superior als 6 o 7 milions d’euros que, segons l’alcalde Guijarro, podria costar si no hi hagués tràmits de llicència iniciats i/o atorgats. A banda del projecte urbanístic, veïns i usuaris demanen un rentat de cara absolut pel que fa al llac, a la casa interior i a les estàtues, i més manteniment de tots els desperfectes que té un dels pulmons verds de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí