Els pressupostos de la Generalitat destinaran 13,3 milions a Badalona

  0
  can ruti propia.JPG

  10/12/2014 – La proposta del govern català per als comptes de 2015 reserva 13,3 milions per a la ciutat, més del 70% dels quals per a Can Ruti i el seu campus sanitari i d'investigació.

  La Generalitat va presentar fa uns dies la proposta dels pressupostos per al 2015, que reserven per a Badalona 13,3 milions d’euros. Diferents col·lectius i interessos esperaven l’anunci dels nous comptes del govern català per saber si els seus projectes hi entrarien, com ara l’Escola Montigalà i l’Insistut Ventura Gassol, que semblen haver-se quedat fora, o els eterns laterals de la C-31, que tampoc hi apareixen. Dels 13 milions, més d’un 70% està destinat a l’hospital de Can Ruti i el campus que l’envolta.

   

  L’hospital rebrà, de forma directa, prop de 6 milions per reformar diferents unitats mèdiques i la instal·lació elèctrica. L’Insistut Català d’Oncologia (ICO) serà dotat amb 869.000, en concepte de mobiliari, renovació d’equipaments tecnològics i informàtics, mentre que l’Institut del Diagnòstic per la Imatge (IDI) podrà injectar 350.000 en mobiliari i equipament. L’altre gran pessic, de 2,5 milions, és per l’Institut Germans Trias i Pujol, que els podrà invertir en l’àmbit de la investigació a maquinària i nous edificis i instal·lacions.

   

  Més enllà de l’àmbit sanitari, la Generalitat destinarà 2,1 milions a diferents qüestions relatives al barri de Sant, com ara habitatge, 600.000 euros a l’arranjament del carrer Sant Bru abans de traspassar-lo a l’Ajuntament i 840.000 a l’escola Baldiri Reixac de Llefià-La Salut, on ja han començat les obres del nou i llargament reivindicat ascensor. Tanmateix, destacar que també els funcionaris de la Generalitat a Badalona, igual que a la resta de Catalunya, recuperaran la paga doble de Nadal.