Els Reis Mags desembarcaran per primer cop al Pont del Petroli

  0
  recorrido reyes.jpg

  04/01/2016 – Ses Majestats tornaran a arribar per mar, i ho faran a través del Pont del Petroli, a bord del quetx Ciutat de Badalona, que atracarà al pantalà a les 17 hores.

  Una de les novetats d’aquest Nadal serà recuperar la vella tradició badalonina de rebre als Reis Magis a la costa. Ses Majestats tornaran a arribar per mar, i ho faran a través del Pont del Petroli, a bord del quetx Ciutat de Badalona, que atracarà al pantalà a les 17 hores. Els Reis i els patges faran el recorregut per la passarel·la de 250 metres i a les escales del pont hi haurà la rebuda institucional. Allà, l’alcaldesa Dolors Sabater lliurarà als reis el pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les cases de Badalona.

   

  La Cavalcada de Reis començarà a les 18.30 hores a la rambla de la Solidaritat i tindrà com a lema “Jugar és viure”. El recorregut que farà serà el mateix que l’any anterior. El director artístic de la Cavalcada, Jaume Navarro, ha explicat que “la Cavalcada serà un homenatge al món de les joguines i del joc. Aquest any, la Cavalcada s’allunya de les cavalcades ètniques per ser més una cavalcada de joguines i on passen moltes coses davant mateix de la gent que l’observa”.

   

  La Cavalcada s’estructurarà en dos blocs diferenciats. El primer, on hi haurà les carrosses dels Reis, tindrà una vessant més participativa, més d’espectacle amb molts elements vinculats amb el teatre, la dansa i la música. Com a novetat, a la Cavalcada de Badalona hi haurà uns personatges genuíns. Seran els turnemis, personatges que treballaran per als Reis d’Orient. Cada carrossa dels tres Reis estarà relacionada amb el món de les joguines. Una estarà dedicada a les joguines amb rodes, l’altre a les pilotes i la tercera a les joguines de corda.

   

  Aquesta primera part de la Cavalcada amb un caire més artístic anirà seguida d’una segona part on el protagonisme el tindran dues carrosses dolces i una carrossa dels Mercats Municipals des d’on es llançarà una pluja de caramels. En total es repartiran 5 tones de caramels aptes per a celíacs, la mateixa quantitat que l’any anterior. El pressupost de l’acte és de 135.000 euros, inferior al del passat any, quan es van destinar 210.000, però similar al de 2014, de 155.000 euros.

   

  Per què llançar els caramels al final de la Cavalcada?

   

  Una de les polèmiques vinculades amb els actes de Nadal ha estat el de la Cavalcada de Reis. “No hi hauran caramels”, “només es llançaran en el darrer tram del recorregut”, o fins i tot “no hi haurà cavalcada” són algunes de les frases i rumors que s’han pogut sentir darrerament. Res més lluny de la realitat. Hi haurà cavalcada, hi haurà caramels i es llançaran de principi a final, però ho faran les últimes carrosses de la comitiva. Per què?

   

  La regidora Laia Sabater ha explicat que “aquest any s’ha optat per llençar els caramels al final de la Cavalcada de Reis per permetre que tothom pugui gaudir de l’espectacle artístic de la primera part sense haver de preocupar-se d’anar a buscar caramels, i per evitar accidents”. “Però que ningú pateixi perquè hi haurà caramels per a tothom”, ha afegit.

   

  Totes les activitats de Nadal es podran consultar en la web www.badalona.cat/nadal. Des d’aquesta web es redireccionarà cap a una altra específica sobre la Cavalcada. Es tracta d’una web interactiva on es podran descarregar cançons, videos i altres materials multimèdia.