La CUP Badalona es va posicionar a favor de la investidura

  0
  44
  cup pintades.jpg

  04/01/2016 – L’assemblea badalonina apostava de forma unànime per afavorir la investidura amb l’objectiu d’engegar el procés però rebutjava el pla social de xoc per insuficient. 

  La CUP ha rebutjat aquest diumenge finalment la possibilitat d’investir Artur Mas com a president de la Generalitat, després de votar-ho en el sí del Consell Polític i del Grup d’Acció Parlamentària. Però no ho ha fet amb el vistiplau de totes les assemblees territorials i comarcals, ni molt menys. Badalona era una de les que s’havia posicionat a favor del “sí crític”, després d’haver elaborat “un document de consens”, juntament amb altres sis nuclis locals, que buscava un punt intermedi entre els dos extrems rotunds.

   

  L’assemblea badalonina apostava de forma unànime per afavorir la investidura amb l’objectiu d’engegar el procés constituent però rebutjava el pla social de xoc proposat per Junts Pel Sí per insuficient. Aquest posicionament “ampli”, expliquen des de la CUP Badalona, que recollia les diferents sensibilitats de la base, estava recolzat per set assemblees locals i va rebre rellevants suports a la votació del Consell Polític, malgrat no haver pogut fructificar, com no ho han fet altres propostes presentades per les assemblees territorials.

   

  “Badalona ha treballat molt per elaborar una proposta unànime que ha tingut suports però que no hem aconseguit fer extensiva. Creiem que una sola persona no pot condicionar el procés i que unes noves eleccions no és l’idoni”, afirma el portaveu Roger Sallas. A més de les assemblees territorials, de les que han sorgit diferents propostes de grisos per poder tirar endavant la investidura, a la votació d'aquest diumenge ha tingut un paper important el Grup d'Acció Parlamentària, on estan integrades les 11 organitzacions polítiques que nodreixen la CUP. “Si es confirma la convocatòria de noves eleccions, les regles del joc canviaran”.

   

  Pintades al mural de la CUP

  Aquests darrers dies festius, el mural que la CUP va elaborar al lateral de les antigues cases de pescadors de Martí Pujol, a tocar de l’estació de Renfe, ha estat objecte de pintades que es mostraven crítiques amb les reflexions i processos de decisió de l’esquerra anticapitalista. Es llegeix un “1515 i 1515” entre interrogants, un “62+10” encerclat amb un cor i un “No, gràcies!” sota el lema “Governem-nos”. Des de l’agrupació local no han donat importància al petit incident. Asseguren que no s’hi han pogut posar degut a l’intens debat d’aquests dies, però que ho repintaran properament, sense donar-li més voltes.