Els robatoris en domicilis es disparen i la Guàrdia Urbana alerta la ciutadania

  0
  39
  delictes.jpg

  29/09/2016 – Les dades globals de delictes han disminuït un 2% el darrer any.

  El nombre global de delictes ha disminuït un 2% el primer any amb el nou equip de govern. Així ho ha explicat l’alcaldessa Dolors Sabater, que ha fet balanç aquest dimecres juntament al superintendent de Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, i que, reconeix, no obstant, que hi ha situacions sobre les que cal continuar treballant.

   

  Avís per robatoris a domicilis

   

  Un dels aspectes negatius és, en aquest sentit, el nombre de robatoris a domicilis, que s’ha disparat un 35,25% en l’últim any. El superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández diu que cal extremar la precaució davant un tipus de delicte que va en auge per la facilitat que tenen els lladres de poder vendre el seu botí per internet.

   

  Per frenar aquests delictes, Conrado Fernández ha instat els veïns a “prendre totes les mesures possibles”, recordant que sovint són robatoris que es produeixen a través de l’interior d’escales de les comunitats de veïns, on no hi ha presència policial. Per aquest motiu, el superintendent ha demanat a la ciutadania que avisi la Guàrdia Urbana quan detecti algun moviment “sospitós” a l’escala on viu.

   

  Pel que fa a altres tipus de delictes, els robatoris amb força a establiments han baixat un 22,22%, mentre que també han disminuït els robatoris a empreses, dels quals n’hi ha hagut un 16,98% menys. Respecte els delictes contra les persones, aquests també han descendit: se n’han registrat un 42,66% menys que l’any anterior.

   

  15 efectius menys però més inversió

   

  Dolors Sabater ha valorat “molt positivament” el descens global dels delictes a la ciutat, i ha incidit en el fet que “s’ha fet un esforç”, donat que el cos de la Guàrdia Urbana ara compta amb 15 efectius menys a causa de jubilacions, excedències, baixes laborals, pèrdues de condicions de funcionaris i comissions de serveis.

   

  La retribució total en brut de la plantilla de la Guàrdia Urbana en el període comprès entre els mesos de gener i setembre de 2015 va ser de 7.569.664 euros. Aquesta xifra en el mateix període de temps de 2016 s’ha situat en 7.718.029 euros, la qual suposa un increment de 148.365 euros.

   

   

  L’import per hores extres entre els mesos de gener i setembre de 2015 va ser de 227.306 euros. Aquest import en el mateix període de 2016 s’ha situat en 330.767 euros, la qual cosa suposa una diferència de 103.461 euros respecte l’any anterior a causa.

   

   

  Cal destacar però que la xifra de retribució total 2016 (que contempla el cost de les hores extres) inclou l’abonament de 258.610 euros per la recuperació de la paga extra de 2012 dels treballadors públics. Això significa que si no s’hagués hagut d’abonar aquesta paga extra, durant el 2016 el cost total de les retribucions hagués estat de 110.245 euros menys que l’exercici 2015.

   

  Reducció de patrulles ‘Tàndem’

  D’altra banda, Sabater també ha explicat que aquest estiu han disminuït un 25% els operatius ‘Tàndem’, patrulles mixtes formades per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, fet que ha atribuït a una menor presència de la policia catalana a la ciutat. Dolors Sabater ha anunciat que la setmana vinent es reunirà de forma urgent amb el director general dels Mossos d’Esquadra per abordar aquesta qüestió.