Els tècnics del bàsquet formatiu posen bona nota a la progressió

  0
  26227912154_bd58f0350e_k.jpg

  08/06/2016 – Pau Del Tio i Willy Ciuró celebren l’evolució experimentada pels jugadors del Cadet i del Mini del FIATC Joventut.  

   

  Tot i que la temporada oficial encara no ha finalitzat (l’Infantil té pendent el campionat d’Espanya), la major part dels tècnics de formació del FIATC Joventut comencen ja a extreure les conclusions finals del curs. Aquest exercici d’anàlisi gira al voltant de la progressió individual dels jugadors del planter, objectiu prioritari que s’intenta complementar amb bons resultats col·lectius.

   

  Segons Pau Del Tio, tècnic del Cadet (subcampió de Catalunya i sisè d’Espanya), el salt de qualitat experimentat per molts dels seus jugadors ha restat “treball d’equip” a la plantilla, però ha proporcionat una “millora individual molt important”. Una bona base de la plantilla del Cadet s’ha acostumat a competir en la categoria Júnior, fet que ha ‘forçat’ els joves a evolucionar.

   

  “El balanç és positiu. Hem aconseguit que molts jugadors millorin. A la Penya hi prima la millora individual, tot i que també s’ha d’intentar arribar el més lluny possible en tots els tornejos. Ens ha deixat una mica decebuts l’eliminació als quarts del campionat d’Espanya. Com a equip podríem haver donat més”, reconeixia Del Tio.

   

  L’entrenador de la Penya exposava també les “circumstàncies especials” que ha viscut la plantilla en aquesta darrera temporada. “Al desembre molts jugadors van anar convocats amb la selecció catalana. Això, sumat a les rotacions que han fet al Júnior, ens ha restat temps d’entrenament. El jugador ha avançat molt individualment, però ens ha mancat conjunció”, valorava.

   

  Aquestes circumstàncies també han obligat Del Tio a “créixer com a entrenador”, buscant estratègies per fer “treball més reduït” i “aconseguir que tot funcioni a l’hora de la veritat”.

   

  Segons el tècnic verd-i-negre, “hi ha dos o tres jugadors del Cadet que han fet dues passes endavant molt importants”, tot i que cal mantenir la calma i seguir treballant amb ells. “S’ha de tenir paciència. Parlem de nois molt joves que passen per diferents etapes. Poden evolucionar molt ràpid i després estancar-se”, aportava Pau Del Tio per finalitzar.

   

  Coneixent el joc

   

  Pel que fa al Mini (campió de Catalunya per quart any seguit), Willy Ciuró es mostrava satisfet amb l’evolució tàctica dels seus jugadors. “Estic content perquè han començat a llegir per ells mateixos les situacions que es donen a la pista”, celebrava l’entrenador de la base del FIATC Joventut.

   

  “L’objectiu en termes esportius sempre és el mateix. Volem que els nens creixin tècnicament i que aprenguin a jugar a bàsquet tenint en compte la tàctica. Sobretot la tàctica i el coneixement de joc individual”, precisava Ciuró. La fàbrica de talent verd-i-negre segueix funcionant a bon ritme.