Els treballadors de Basi protesten a Badalona contra desenes d’acomiadament

  0
  basi.JPG

  25/04/2013 – La companyia, que enguany deixa de fabricar roba per a la marca Lacoste a Espanya, vol executar un ERO; ahir es van iniciar les negociacions amb el comitè d'empresa, mentre desenes de treballadors protestaven a les portes de la seu badalonina.

  Fa unes tres setmanes, la marca catalana Basi S.A., la seu de la qual està situada a Badalona, anunciava a través d’un comunicat que deixarà de fabricar roba per Lacoste a Espanya. La conseqüència més immediata va ser la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que, segons l’empresa, planteja l’acomiadament de 86 persones.

   

  Des del comitè d’empresa, la situació s’afrontava amb altres ulls. Els sindicats expliquen que la direcció vol “extingir 118 contractes de treball”, prop del 44% de la plantilla, diuen. A més, manifestaven que Basi no va voler reunir-se amb el comitè perquè no reconeixia la seva legitimació com a representants legals. En aquest sentit, els sindicats van decidir “sol·licitar la intermediació del Departament d'Empresa i Ocupació i de la Inspecció de Treball per exigir la nul·litat del procediment de l'ERO”.

   

  Ahir mateix es va produir, finalment, la primera trobada entre la direcció i els representants laborals a la seu badalonina, situada al polígon del sud de la ciutat, entre els barris de Sant Roc i Gorg. Mentrestant, a les portes, prop d’un centenar de treballadors es van donar cita per protestar contra la situació que els pot deixar al carrer.

   

  Avui hi ha una nova trobada i n’hi ha altres dues programades la setmana vinent. Les manifestacions acompanyaran l’agenda de negociacions: aquest divendres hi ha convocada una nova protesta al Passeig de Gràcia, on Basi té establiments, i de cara a la setmana vinent està previst dur a terme dos dies de vaga.

   

  La companyia catalana explica que es troba “en la necessitat de reduir la seva estructura, en veure’s afectada per la crisi del mercat, que ha influït en el descens de les ventes i en els resultats econòmics”. Basi assegura que aquesta mesura es pren “un cop esgotades totes les solucions possibles” i esclareix que els ajustos no afectaran els punts de venda ni el suministrament de la roba Lacoste, que sí continuarà.