El govern projecta la Biblioteca de Canyadó per 2013 després de les pressions de CiU

  0
  Biblioteca Canyadó-Casagemes edifici.JPG

  25/04/2013 – La campanya dels nacionalistes acusant el PP d'haver-se oblidat de l'equipament treu rèdit; les obres començaran abans que finalitzi el 2013 i suposaran una inversió d'un milió d'euros.

  Fa uns dies, CiU va iniciar una campanya al barri de Canyadó amb 4.000 fulls informatius que acusaven el govern de Garcia Albiol d’haver incomplert un dels principals acords que els nacionalistes havien exigit per recolzar els pressupostos de 2012: la biblioteca de Canyadó-Casagemes. Sembla que l’executiu ‘popular’ ha cedit a les pressions convergents i aquesta mateixa setmana ha anunciat que les obres de construcció de la nova biblioteca començaran a finals d’aquest any.

   

  Aquest nou equipament se situarà als baixos de l’edifici d’habitatges ubicat a la riera de Canyadó, cantonada amb el carrer d’Eduard Marquina. El projecte s’impulsarà gràcies a l’acord establert entre govern i CiU i, en principi, serà aprovat aquest estiu. La construcció del nou equipament, amb una superfície de 900 metres quadrats, comptarà amb un pressupost d’un milió d’euros i anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  El president del grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha valorat positivament la decisió de recuperar el projecte de la biblioteca de Canyadó que el govern municipal havia desestimat “per un oblit intencionat o un descuit incomprensible de l’alcalde”. En aquest sentit, el líder de CiU ha dit que “l’important és que al final el barri tindrà definitivament una biblioteca que, a més, podrà donar servei als veïns de Casagemes, Manresà, Morera i Pomar”.

   

  Garcia Albiol ha etzibat que la biblioteca estaria ja disponible si l’anterior govern no hagués preferit destinar els recursos als jardins de la plaça Pompeu Fabra. PSC i CiU, en resposta, han explicat que aquest és un projecte que ells mateixos van impulsar i que no es va poder concloure perquè la constructora va finalitzar les obres quan ja s’havia produït el relleu a l’Ajuntament. Els socialistes també han celebrat la notícia de la biblioteca, però han lamentat que el PP “continuï utilitzant la mentida” per atacar la gestió de la passada legislatura.

   

  La nova biblioteca Canyadó-Casagemes farà que la Xarxa Municipal de Biblioteques s’ampliï de 5 equipaments a 6. Badalona compta en l’actualitat amb cinc biblioteques públiques: Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Lloreda i Pomar. L’Ajuntament és el titular de totes elles i la gestió la duu a terme en conveni amb la Diputació de Barcelona.