Els treballadors de la neteja municipal protesten per por a acomiadaments

  0
  45
  netejamani.JPG

  24/05/2013 – El comitè d'empresa creu que les condicions del nou contracte que presentarà aviat el govern local portarà ampliacions de jornada, supressió de complements i acomiadaments.

  Desenes de treballadores i treballadors encarregats de la neteja d’instal·lacions municipals es van manifestar ahir al matí durant més d’una hora a les portes de la Casa de la Vila per la situació d’incertesa que estan vivint. Durant el propers dies, molt probablement dimarts vinent al Ple municipal, el govern presentarà les condicions de la renovació del contracte de la neteja, que sortirà a concurs públic.

   

  Abans de l’estiu de 2012, FCC volia realitzar un ERE de 47 persones, de les 200 que hi ha en plantilla a Badalona, i traslladar a 28 a Barcelona, i les treballadores i treballadors van protagonitzar protestes durant quasi dos mesos per impedir-ho. El regidor del PP Ramon Riera va entrar a negociar amb el comitè, que va plantejar accedir a un ERE de 15 dies de tot el planter per evitar acomiadaments. L’acord es va fer factible, expliquen des del comitè, l’expedient de regulació es va complir i l’edil ‘popular’ va emplaçar al representants laborals a continuar les converses amb Via Pública, regidoria responsable de l’àmbit en qüestió, després d’agost, per tal de negociar les clàusules del nou contracte que s’hauria de licitar.

   

  Ara, després de diversos mesos sense tenir coneixement sobre la renovació, i entre algun aldarull que altre, el comitè assegura que la proposta que el govern vol posar sobre la taula representarà l’eliminació del pagament de nocturnitat, la partició i ampliació de jornada, la supressió del servei al juliol i agost, fet que pot comportar, diuen, uns 25 acomiadaments.

   

  Des del govern municipal no s’han volgut avançar les condicions de la plica del nou contracte, ja que no es poden conèixer fins que es faci públic. El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, ha assegurat que no tenen cap problema amb el personal de la neteja i manifesta que si els treballadors tenen alguna inquietud l’han de dirimir amb la seva empresa, FCC.

   

  El comitè de treballadors ja ha anunciat que les protestes se succeiran diàriement fins el proper dimars, dia del Ple de maig.