Tres treballadors en vaga de fam per reclamar quasi un any d’impagaments a la seva empresa

  0
  28
  fam.JPG

  24/05/2013 – Els tres homes porten des de dimarts a les portes de la fàbrica, al barri de Coll i Pujol; des del juliol, només han cobrat 1.700 euros i les seves famílies es veuen abocades a viure al carrer si la companyia no els hi paga.

  Tres treballadors de l’empresa badalonina Comroc 2006 SL, situada al barri de Coll i Pujol, van encetar dimarts una vaga de fam a les portes de la fàbrica per reclamar tots els impagaments que han acumulat al llarg del darrer any. Durant sis anys, expliquen, han estat treballant en condicions fraudulentes com autònoms; l’estiu passat van interposar una denúncia i els jutjats els hi van donar la raó aquest mateix desembre. O la direcció els hi pagava o els tornaven a contractar dins la legalitat i en condicions òptimes. L’empresa els va contractar i han estat treballant fins fa uns dies. El problema? Que des de juliol passat només han cobrat 1.700 euros, abonats el febrer.

   

  Han tornat a denunciar i ara la Justícia obliga l’empresa a pagar tot el que deu als tres homes i les corresponents indemnitzacions. Ells expliquen que el propietari els ha dit ben clar que no els pagarà i davant una situació límit han decidit plantar-se en la porta fins que aguantin. Dos de les tres famílies, en no poder pagar el lloguer de casa, van ser desnonades i viuen totes tres en un mateix domicili. D’aquí unes setmanes, però, també seran desnonats d’aquesta vivenda. Lamenten no estar rebent ajuda d’Ajuntament o sindicats i veuen que se’ls hi acaba el temps abans de quedar-se al carrer; soportaran la vaga fins els seus límits.

   

  Els responsables de l’empresa han preferit no fer declaracions al respecte. Segons afirma TeleB, la companyia està en concurs de creditors.