Els treballadors de l’Hospital Municipal volen recuperar el 5% de sou retallat el 2010

  0
  67
  bsa treballadors.JPG

  01/12/2014 – Una sentència judicial els hi va donar la raó i, a dia d'avui, estan recuperant progressivament el 5% que van deixar de percebre entre 2010 i 2013; no obstant, volen que es torni a reflectir en la nòmina.

  Treballadors de Badalona Serveis Assistencials, l’empresa pública que gestiona l’Hospital Municipal, el Centre Sociosanitari El Carme i alguns CAP de la ciutat, es van concentrar divendres a les portes de les oficines de l’ens per reclamar el retorn del 5% de sou que va ser retallat el 2010. Una sentència del Tribunal Suprem va resoldre, abans d’estiu, que la reducció del sou aplicada per les societats anònimes municipals sobre les retribucions dels professionals no va ser ajustada a dret i, de fet, la plantilla està recuperant progressivament els diners corresponents a aquest 5% que van deixar de percebre entre juny de 2010 i juliol de 2013: set milions d’euros en total, tres del quals ja han rebut, mentre que els quatre restants es faran efectius –previsiblement- durant el 2015.

   

  Derivat precisament d’un pacte d’empresa, els treballadors van renunciar a reclamar el 5% des d’agost de 2013 fins al dia d’avui. L’acord vigent, però, caduca aquest 31 de desembre i, amb l’arribada del 2015, els professionals volen recuperar aquell 5% retallat per decret. Les protestes de finals de setmana van ser despertades per les declaracions de la gerent de BSA, Pilar Saura, que podria haver donat a entendre que aquesta recuperació de sou no es produiria per falta de liquiditat i que tocaria ser “creatius” per trobar alternatives. Des del comitè d’empresa de l’ens avisen que els treballadors porten anys renunciant a drets i avantatges salarials, que han perdut prop d’un 25% de poder adquisitiu i que la sentència d’un tribunal avala la seva reclamació, que consideren legítima i mantenen amb fermesa.