Els tres treballadors en vaga de fam, recolzats per la societat civil

  0
  45
  comroc.JPG

  28/05/2013 – Des de divendres s'han convocat concentracions a les portes de la fàbrica, se'ls hi ha brindat suport des de col·lectius i moviments i, fins i tot, s'ha dut a terme un 'escrache' al domicili del director de l'empresa.

  En els darrers dies, la situació real dels tres treballadors en vaga de fam de l’empresa badalonina Comroc 2006 no ha canviat gaire, però de ben segur que sí ho ha fet la seva perspectiva. Durant les primeres hores de la seva protesta, els tres germans es trobaven pràcticament sols en una lluita que veien realment complicada, sobretot pel que fa al poc temps que tenen abans de quedar-se vivint al carrer. Després que els jutjats els donessin la raó, no sabien què més fer per cobrar el que se’ls hi deu. La seva acció, però, està tenint cada cop més repercussió i recolzament per part de la societat civil badalonina.

   

  La tarda de divendres, ICV i la CUP van convocar una concentració amb desenes de persones que es van congregar a les portes de l’empresa per donar suport a la causa. Diversos col·lectius i entitats, com el moviment veïnal, sindicalista, el 15M o la PAH, entre d’altres, s’han solidaritzat aquests dies amb els tres treballadors. Diumenge, una vintena de persones més es va apropar al barceloní domicili particular del director de l’empresa, Joan Casafont, on van dur a terme un ‘escrache’ i van informar els veïns del cas. Ahir mateix, el propi empresari va trucar als Mossos d’Esquadra, al·legant que no podia sortir de les instal·lacions, per demanar que s’emportessin els tres vaguistes. La situació, però, no va canviar, i a la tarda va haver-hi una nova concentració de suport. A més, els tres homes compten ara amb una petita carpa per protegir-se del sol, una tenda de campanya, cadires i d’altres estris que la gent els hi ha anat portant per fer menys dura la lluita.

   

  D’altra banda, i segons publicava ahir La Directa, sembla que el destí de la companyia serà el tancament definitiu, fet que deixarà la resta de treballadors, més d’una desena, al carrer.