Els últims dies de l’avinguda de Navarra

    0
    Navarra.jpg

    9/05/2014 – Diumenge serà un dia especial en la història del CF Badalona. El club badaloní disputarà el darrer partit oficial de lliga al camp del Centenari, contra el Lleida (18 h).

    9/05/2014 – Diumenge serà un dia especial en la història del CF Badalona. El club badaloní disputarà el darrer partit oficial de lliga al camp del Centenari, contra el Lleida (18 h), i començarà a tancar 78 anys d’història d'un estadi que ha estat testimoni de bona part de les vicissituds de l’entitat. El Badalona es va fundar el 15 de maig del 1903, sota el nom de Football Bétulo Club per Francesc Viñas Bosch, però l’estadi de l’avinguda de Navarra va néixer molt més tard, just després de l’esclat de la Guerra Civil. Promogut pel president Ramon Giralt Casals, el Badalona el va estrenar l’11 d’octubre del 1936, amb un partit amb el Barça. Van guanyar els escapulats per 4-2 i el mític Francisco Betancourt va ser l’autor del primer gol al nou camp. Aquell Badalona l’entrenava Tonijuan i aquell dia va alinear aquest equip: Francàs, Borràs, Colomer, Cristià, Mariages, Schilt, Betancourt, Ramón, Xiol, Fernández i Barnet.

    Des d’aleshores, 78 anys farcits de futbol, d’un munt d’històries, d’alegries i tristeses, amb l’ascens a segona B del 2004, amb el decisiu gol de Cámara, com una de les últimes gestes que ha viscut un estadi que és a punt de dir adéu per sempre. Un comiat emotiu que no serà, però, el definitiu aquest diumenge. El Badalona tenia previst fer una festa de comiat en la visita del Lleida, però ho ha posposat perquè el conveni amb l’Ajuntament que comportarà la subhasta dels terrenys i el trasllat a Montigalà la temporada vinent encara no ha passat per l'aprovació definitiva del Ple Municipal. Des del Badalona es prefereix esperar a que tot estigui ben lligat per acomiadar com cal l’avinguda de Navarra. Casa seva. La intenció és portar un equip de renom per fer un amistós i homenatjar els socis més antics de l’entitat, en un acte de ben segur emotiu que encara no té data.