Els veïns de la Mora demanen rehabilitar la seva platja i col·locar dics aprofitant la reparació del col·lector

  0
  52
  ok2_5.JPG

  07/01/2017 – Denuncien que el tram del barri sempre està sense sorra i creuen que el col·lector no s'hauria vist afectat si la platja hagués estat en condicions.

  La Mora ha conviscut durant quasi una setmana amb les obres constants de substitució del col·lector del clavegueram danyat pel temporal de fa uns dies. Els veïns consultats, però, esclareixen que no han estat pas treballs molestos i que no han sentit gaire soroll a les nits. Tampoc lamenten en excés els olors que s'hagin pogut desprendre dels abocaments de residus, si bé apunten que s'ha fet notar en moments puntuals de vent.

   

  Més enllà d'això, reivindiquen que aquest pot ser un bon moment per rehabilitar el tram de platja que queda entre el Port de Badalona i les Tres Xemeneies, perquè habitualment, diuen, es queda sense sorra. De fet, des de l'Associació de Veïns del Front Marítim consideren que aquesta ha estat una de les causes per les quals el col·lector ha quedat tant greument afectat. “No és estrany que hagi passat això, estava molt desprotegit i el mar porta temps picant contra la canonada”, afirmen des de l'entitat.

   

  Per això, demanen que la platja s'acondicioni com cal i es prenguin mesures per garantir la seva conservació, i que no desaparegui després de cada temporal. Què proposen? La construcció de dics marítims per evitar que la sorra desaparegui. També han mostrat la seva preocupació per les possibles afectacions que hagi patit la fauna arran dels abocaments. “Nosaltres sentim pudor, però als animals els afecta de manera molt més greu”, apunta Eloy Valentin, vocal de Medi Ambient del Front Marítim.