Els veïns de La Morera impulsen la reobertura de l’avinguda Cerdanya

  0
  camions.JPG

  26/10/2012 – El carrer va ser tallat fa quasi dos anys perquè poguessin aparcar els camions de la neteja municipal; el govern obrirà ara un carril en direcció Pomar, després de moltes reclamacions veïnals.

  Fa prop de dos anys des que l’últim turisme va circular pel tram de l’avinguda Cerdanya entre Molí de la Torre i la carretera de Can Ruti, entre els barris de Bufalà i La Morera. El 2010, a finals del darrer mandat, l’empresa FCC, encarregada de la neteja de la ciutat, va ampliar la seva flota de vehicles i això va comportar un problema que es va preveure poc o res: el pàrquing de l’entitat privada, situat en un dels marges del vial de Cerdanya, es va quedar petit per les noves incorporacions. La solució temporal que es va prendre va ser tancar al trànsit el carrer de Cerdanya perquè els camions de l’empresa poguessin aparcar allà mateix.

  L’any 2012 està a prop d’arribar al seu últim sospir i els badalonins de la zona han vist com la situació no ha canviat. Des de l’Associació de Veïns de La Morera expliquen han demanat insistenment explicacions sobre les idees de l’Ajuntament per solucionar aquest entramat. En una reunió abans d’estiu, se’ls va explicar que es presentava un procés difícil. En efecte, el regidor de Via Pública, Daniel Gracia, confirma que hi ha sobre la taula la idea de traslladar el viver de plantes que hi ha al costat del parc de neteja i així ampliar aquest últim. El problema: el cost d’1,5 milions d’euros que, diu Gracia, costaria tota la operació.

  El president de l’entitat, Josep Rubiales, lamenta que el tall de Cerdanya va canviar la rutina de molts ciutadans de la zona, ja que es tracta d’una via que uneix de forma directa la part alta de Bufalà amb La Morera i Pomar, i obliga a desviar-se fins el lateral de la B-20, sovint amb un trànsit molt dens. L’AVV va seguir pressionant fins al punt de plantejar-se una demanda judicial. Finalment, però, l’associació va convocar per la setmana passada una acció veïnal que consistia en retirar les tanques que barren el pas dels cotxes i començar a circular de nou. Davant d’aquesta possibilitat i el malestar dels ciutadans, l’Ajuntament va cedir i assegura que, també de forma provisional fins que es tinguin els recursos per ampliar el pàrquing, s’obrirà un dels carrils del vial, en direcció Pomar. Més enllà, Gracia explica que, pel moment, no hi ha dates marcades per dur a terme el trasllat del viver de plantes ni una ubicació alternativa.