Els veïns de Sant Roc surten el carrer per protestar contra els talls de llum

  0
  51
  talls sant roc.jpg

  27/01/2017 – Desenes de veïns van tallar ahir el trànsit a la sortida i entrada de la C-31 amb tanques i contenidors; no era la primera nit que els hi fallava el subministrament.

  Al crit de “¡Queremos luz!”, moltes famílies de Sant Roc van sortir ahir a la nit al carrer per protestar pels talls de llums que han viscut els darrers dies. Les primeres interrupcions es feien públiques la setmana passada, quan l'Ateneu de Sant Roc deia estar fent les activitats d'una tarda a les fosques per talls a la zona. Ahir la manca de subministrament es produïa al carrer d'Alfons XII, i no era el primera cop la darrera setmana, denunciaven els veïns.

   

  Després d'estar sense llum part de la tarda, a darrera hora desenes de persones, dones, nens i homes, es van llançar al carrer per manifestar-se contra els talls, que ja s'han produït diferents dies. Van moure contenidors i tanques d'obra i van tallar el pas de tramvia, la sortida de la C-31 i també l'entrada. Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra hi van desplaçar nombroses unitats per evitar aldarulls, però no van haver d'intervenir.

   

  Els talls s'han repetit en diverses ocasions aquestes dues darreres setmanes a diferents punts de Badalona. De fet, ahir mateix, veïns de Sistrells també tallaven un dels carrers de pas del barri per protestar contra la manca de subministrament a Pere Martell durant quasi un dia.

   

  L'Ajuntament, precisament aquesta setmana, explicava que “ des de fa mesos hi ha alguna estació transformadora que té problemes de sobrecàrregues fet que ocasiona talls intermitents de subministrament”. En aquest sentit, ha demanat a Fecsa Endesa “ solucions urgents que assegurin el subministrament elèctric durant aquest hivern i no deteriorar les condicions de vida de les famílies”.

   

  Aquest matí, la pròpia alcaldessa Dolors Sabater a Twitter, anunciava que Badalona “es planteja sancions” i la revisió de les “relacions constractuals” amb la companyia si la situació no se soluciona. Ahir a la nit, la regidora del districte sud, Fàtima Taleb, va estar present a les protestes veïnals per contactar amb els veïns afectats.